Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Carina Berg om hatet mot henne och familjen – påhoppen mot barnen

16 sep, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Carina Berg berättar om en obehaglig interaktion med arg kvinna som skrivit hatiskt om programledaren och hennes familj.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

En av baksidorna med kändislivet är elakheter och hat som då och då riktas mot profilerna. En av de som fått utstå detta är programledaren och poddaren Carina Berg.

Hon berättar i sin och Carolina Gynnings podcast, Gynning & Berg – hittar sig själva, om det senaste i raden av minst sagt otrevliga meddelanden.

Se också: Carina Berg om kampen att bli gravid

Carina Berg: "Jag fick påminna mig om att vi inte väntade missfall."Brand logo
Carina Berg: "Jag fick påminna mig om att vi inte väntade missfall."

För i sina Instagram-DM:s såg hon ett meddelande från en Gunilla, som Carina Berg beskriver som ett tvärtomfan eftersom det låter trevligare än hatare.

Annons

– De flesta som skriver elakt till oss har namn som indikerar att de är kvinnor av en äldre generation, säger Berg och tillägger att det så klart finns många snälla äldre kvinnor också.

Carina Bergs går i svaromål

Hon berättar vidare vad tvärtomfanbrevet innehöll och att hon gjorde något högst ovanligt.

– ”Varför säger du inte till din man att han ska raka av sig skägget? Han ser ut som en gammal gubbe”. Då svarade jag till Gunilla, och jag brukar aldrig svara på elaka kommentarer. Men jag skrev ”Tyst eller schysst lär man ut i skolorna nu. Avfölj mig om du inte kan uppföra dig”, säger Carina Berg som snabbt fick svar.

Carolina Gynning får då gissa vad denna Gunilla svarade, om det var snällt och ursäktande eller om personen fortsatte på den elaka vägen. Gynning gissar på det sistnämnda, vilket visar sig stämma.

Annons

– Blixtsnabbt svarade hon ”fuck yourself”, återger Carina Berg som berättar att hon började skratta så att tårarna rann.

I podden uppmanar Carolina Gynning sin vän att svara i lika hårda ordalag, vilket Berg också gör.

Hoppar på Berg och hennes barn

Det är tyvärr inte första gången som tv-profilen får utstå hatiska kommentarer och elakheter som riktas mot familjen. Carina Berg berättar om ett annat sårande meddelande.

– Det var en Eva som skrev till mig också. ”Jag är så jävla trött på dig och dina barn. Du gråter ut i pressen om hur svårt det var. Så jävla svårt kan det inte ha varit när du har tre”.

Se också: Carina Berg om hur hon berättade för Erik att hon var gravid

Brand logo
Annons