Carina Bergfeldts okända namnbyte

Närbild av Carina Bergfeldt som ler och håller undan håret från sitt ansikte. Bilden är tagen utomhus och det verkar blåsa.

Journalisten, författaren och programledaren Carina Bergfeldt heter inte längre bara det.

Foto: Staffan Löwstedt/TT

Carina Bergfeldt har varit högaktuell med sin talkshow i SVT under våren. Men något som inte alla känner till – är att hon har gjort ett namnbyte.

Journalisten Carina Bergfeldt har gjort succé med sitt självbetitlade intervjuprogram på SVT, Carina Bergfeldt, som ersatte Skavlan under bästa sändningstid. Och samtidigt som Fredrik Skavlan meddelade att det inte blir några fler säsonger med hans talkshow, kom beskedet att Carina Bergfeldt återvänder med nya gäster nästa år. Vad alla inte är att Carina har ett danskt efternamn.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om Carina Bergfeldt

5 saker du kanske inte visste om Carina Bergfeldt
1:07

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om Carina Bergfeldt

(1:07)

Slå på ljud

Hennes fulla namn är Carina Bergfeldt Zølck, efter att hon och den danska tv-journalisten Jesper Zølck gifte sig 2019. Namnbytet är däremot inte något som märks på hennes personliga varumärke.

Så träffades Carina Bergfeldt och Jesper Zølck

Det var under 2017 som journalistparet Carina Bergfeldt, 41, och Jesper Zølck, 42, blev störtförälskade när de båda bevakade valet i USA. Carina Bergfeldt arbetade då som USA-korrespondent och Jesper Zølck arbetade som tv-journalist för danska uppdragsgivare.

I början av 2019 friade Jesper Zølck till Carina Bergfeldt i Washington DC, och drygt två år efter de först träffats gifte paret sig Washington DC. Carina Bergfeldt har även berättat under en intervju i Skavlan att det var i samma stad som deras gemensamma son blev till – och på alla hjärtans dag följande år föddes han med namnet Hamilton.

Carina Bergfeldts make Jesper Zølcks okända liv – parets kärleksmöte

Maken är med i kulisserna under tv-inspelningarna

Idag bor paret i Stockholm där Carina Bergfeldt spelar in sitt intervjuprogram på SVT, och Jesper är anställd som nordisk korrespondent för danska TV2. Carina Bergfeldt har skrivit på sin Instagram om de stödet hon får från maken, gällande sitt succéprogram på SVT:

”Här funkar inte riktigt samma sak, jag bryter inte en intervju och frågar min man om det är ok, men i varje paus kommer han fram och säger till mig att ”det här var bra, håll uppe energin”, eller att jag säckade ihop lite på slutet och att jag ska pigga upp mig. Det är bara små kommentarer, men jag litar på dem. Han är förmodligen den partner till en anställd som jobbat gratis flest timmar i historien för SVT, men jag är himla glad att han fortsätter göra det”.