Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Carina Bergfeldts vändning i karriären – efter uppståndelsen kring insamlingen

25 aug, 2021 
AvIndra Nordemar
Carina Bergfeldt ler

Carina Bergfeldts agerande har skapat tumult på SVT-redaktion, nu berättar hon om det oväntade karriärvalet.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Efter Carina Bergfeldts initiativ att starta en insamling för att hjälpa de utsatta barnen i Afghanistan har hon möts av både ris och ros.

Samtidigt som hon hyllas av sina följare på sociala medier får hon kritik av kollegorna på SVT. Men nu tar journalisten en ny riktning i karriären.

Se också: Carina Bergfeldt – 6 saker du kanske inte visste om journalisten

Carina Bergfeldt - 6 saker du kanske inte visste om journalistenBrand logo
Carina Bergfeldt - 6 saker du kanske inte visste om journalisten

Bakslaget för Carina Bergfeldt i SVT efter insamlingen

Carina Bergfeldt har jobbat som utrikeskorrespondent under de flesta åren av sin karriär. Men när Fredrik Skavlan förra året meddelade att han skulle ta en paus fick Carina det ärofyllda uppdraget att ta över och fick talkshowen "Carina Bergfeldt" under bästa sändningstid. Programmet blev en rejäl tittarsuccé, men på senare dagar har reportern hamnat i blåsväder.

Annons

Efter att hon uppmanat sina följare att skänka pengar till en organisation i Afghanistan har hennes opartiskhet ifrågasatts, eftersom hon jobbar inom public service.

Men trots bakslagen kommer Carina nu med en glädjande nyhet.

Carina Bergfeldts oväntade beslut i karriären

För cirka två år sedan fick programledaren ett uppdrag som hon länge drömt om, men inte kunnat dela med sig av förrän nu. Carina har nämligen en roll i en kommande tecknad Bamse-film, där hon är rösten till en tv-reporter.

"I nästan två års tid har jag gått omkring, sprickfärdig av stolthet, och hållit på en hemlighet. Augusti 2019 fick jag frågan om jag ville göra en mindre roll som den grävande journalisten ”Carina Mullvad” i en kommande Bamsefilm", skriver Carina på Instagram.

Inspelningarna är klara och det verkar som att Carina är mer än nöjd över resultatet.

Annons

"Nu finns det ju verkligen som ni vet många andra bra serier för barn också – men när jag var barn ÄLSKADE jag verkligen att läsa Bamse, Modesty Blaise, Agent X9, Lucky Luke och – såklart – journalisten Tintin. Så jag blev omåttligt glad och frågade min chef om lov. Fick tillåtelse. Och nu, idag, släpps äntligen trailern."

Men även fast det är ett "jobb", har hon valt att inte ta betalt för sin insats.

"Om någon undrar, så tackade jag nej redan för två år sedan till all form av ersättning. Det här gjorde jag enbart för att det är SVINDLANDE ROLIGT att få vara en karaktär i en tecknad film".

Annons