Carina Bergs bakslag efter kollapsen – får inte köra bil

Carina Berg

Foto: TT

Förra veckan berättade Carina Berg att hon fallit ihop i ett krampanfall och tvingades till sjukhus.
Nu kommer tv-profilen med en uppdatering om läget.

Efter en tid med en hel del jobb och för lite sömn sade Carina Bergs kropp till sist ifrån och programledaren kollapsade mitt i en matbutik.

Det här berättade hon om i sin och Carolina Gynnings podcast Gynning & Berg – hittar sig själva.

Se också: Intervju med Carina om Var fan är storken?
0:59

Efter reklamen: Se också: Intervju med Carina om Var fan är storken?

(0:59)

Slå på ljud

– När jag gick hem från sista inspelningsdagen så började jag känna mig yr. Jag blev bara mer och mer yr och sedan började det att blixtra framför ögonen och jag tänkte att det var ett jävla blodsockerfall jag har.

Vaknade upp på butiksgolvet

Hon gick in i en butik för att köpa en juice, och bestämde sig för att promenera den sista biten hem. Så blev det inte. Istället svartnade det för ögonen och hon vaknade upp på golvet.

– Jag hade ramlat ihop, bitit mig i tungan, slagit huvud och armen, kissat ner mig och var helt desorienterad. Allt det här hände inne på Coop, säger hon i podcasten.

Hon åkte in på sjukhuset och blev liggande där ett tag.

– Jag tänkte också hjärntumör, det första jag gjorde – eller hjärnblödning. Det är klart att min fantasi slängde mig till alla jobbiga delar, säger Carina Berg.

Därför dras körkortet in

Men så farligt var det inte, utan det hela diagnostiserades som ett krampanfall. I dag mår hon bra, men händelsen har fått konsekvenser. Något som hon berättar om i podden.

– Det kanske är så att det skapade en otrygg stämning hos er lyssnare och även hos Gynning när ni tänkte: ”ska den där dåren få sitta bakom ratten?” Nej det får jag inte, säger Carina Berg och fortsätter:

– Jag får inte köra, i samma stund som jag hade pissat ner mig gick det ett larm till Transportstyrelsen. ”Här har vi en kvinna som varit med om ett krampanfall”. Nu är mitt körkort indraget i sex månader. Jag har i detta nu inget körkort, säger Carina Berg.