Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Carina Bergs nya ord om skilsmässan från Kristian Luuk

28 jul, 2022 
Simon Nilsson Larsson
FotografTT
Kristian Luuk och Carina Berg
Det har gått lite mer än fem år sedan programledarna Kristian Luuk och Carina Berg skilde sig.
Nu öppnar hon upp om det jobbiga i att separera från någon som man har barn med.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så berättade Carina Berg för Erik att hon var gravid med JunoBrand logo
Så berättade Carina Berg för Erik att hon var gravid med Juno

I dag lever Carina Berg, 44, tillsammans med maken Erik Berg, 33. De träffades 2017 och gifte sig i december året därpå under en intim bröllopsceremoni i Vemdalens kyrka i Härjedalen.

I dag har de två barn ihop, Otto och Juno. Och Carina Berg är även mamma till sonen Holger som hon fick under sitt förhållande med programledarkollegan Kristian Luuk.

Så träffades Kristian Luuk och Carina Berg

De träffades 2005 när de var programledarpartners i God natt Sverige på TV4. De hade båda två partners då, Kristian Luuk var en gift tvåbarnsfar och Carina Berg levde ihop med en sambo sedan flera år tillbaka. Men snart hade de lämnat sina respektive och startat ett liv ihop.

Annons

De förlovade sig 2008 och gifte sig senare samma år. Men 2016 tog det slut mellan dem, och paret lämnade in skilsmässoansökan. I dag har de en god relationen med varandra, och i podcasten Gynning & Berg – hittar sig själva har Carina berättat att exmaken också har en fin relation med hennes och Eriks Bergs son Otto.

– Kristian har frågat flera gånger om inte han får låna Otto en stund när Holger är hemma hos honom. Alltså, mitt stora barn och mitt mellanbarn. Kristian tyckte att det skulle få vara så roligt att hänga lite med Otto ihop med Holger, hemma hos honom. Sjukt gulligt, säger mamman och sa att hon och Erik då passade på att gå på dejt medan Otto fick vara hos Kristian och Holger.

”Man kan inte skilja sig lätt”

I ett annat avsnitt av podcasten har hon pratat om ”lätta skilsmässor”.

– Men sedan är det så här. Man pratar om att folk skiljer sig så lättvindigt, då undrar jag: Har den som säger det, har den skilt sig verkligen? För är det något som varit svårt i mitt liv.. Är det någonting som varit fruktansvärt svårt och gjort så ont i mig så är det ju det, säger hon och fortsätter:

Annons

– Nej, man kan inte skilja sig lätt.

I det senaste avsnittet av podcasten tar hon återigen upp skilsmässan, och menar att det är svårare att göra slut med någon som man också har ett barn med.

– Det är skillnad på skilsmässa med barn och utan barn också, för mig, i alla fall. Jag har inte varit gift innan men jag har ju separerat innan, innan jag separerade från Holgers pappa, men det är absolut en...

– Mycket jobbigare, bryter Carolina Gynning in, medan Berg Carina fortsätter:

– Ja, det blir i alla fall en till person att ta hänsyn till.

Foto: TT

Annons