Carina Bergs smärtsamma känslor kring skilsmässan från Kristian Luuk

Carina Bergs smärtsamma känslor kring skilsmässan från Kristian Luuk
För sex år sedan skilde sig Carina Berg och Kristian Luuk. Nu berättar Carina om de svåra känslorna kring skilsmässan från ex-maken.
”Är det någonting som varit fruktansvärt svårt och som gjort så ont i mig så är det ju det”, säger hon.
Carina Berg: "Jag fick påminna mig om att vi inte väntade missfall."
4:20

Efter reklamen: Carina Berg: "Jag fick påminna mig om att vi inte väntade missfall."

(4:20)

Slå på ljud

Carina Berg lever idag ihop med maken Erik Berg, gemensamma barnen Otto och Juno – och sonen Holger som hon fick under äktenskapet med Kristian Luuk. Kristian Luuk och Carina Berg separerade 2016, efter elva år tillsammans.

”Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Självklart känns det både sorgligt och tråkigt men vi är fortfarande väldigt goda vänner”, skrev de i ett gemensamt uttalande på Instagram.

”Eftersom det är barn inblandade har vi bestämt oss för att inte kommentera detta mer än så här”, skrev de vidare.

Carina Bergs och Kristian Luuks kärleksresa

De förlovade sig 2008 och gifte sig senare samma år. Men relationen startade redan 2005, när Kristian Luuk plockade Carina som sin programledarpartner i God natt Sverige på TV4.

Vi tillfället hade de båda partners – Kristian Luuk var en gift tvåbarnsfar och Carina Berg levde ihop med en sambo sedan flera år tillbaka. Snart hade både Carina och Kristian lämnat sina respektive och startat ett nytt liv ihop.

Carina Bergs och Kristian Luuks relation idag

Men sen fick då även deras kärlekssaga ett slut. Relationen mellan ex-makarna är idag god. I podcasten Gynning & Berg – hittar sig själva har Carina bland annat berättat om Kristian Luuks fina band med hennes och nuvarande maken Eriks son Otto.

– Kristian har frågat flera gånger om inte han får låna Otto en stund när Holger är hemma hos honom. Alltså, mitt stora barn och mitt mellanbarn. Kristian tyckte att det skulle få vara så roligt att hänga lite med Otto ihop med Holger, hemma hos honom. Sjukt gulligt, berättade Carina i samma veva som hon sa att hon och Erik då passade på att gå på dejt medan Otto fick vara hos Kristian och Holger.

Carina Berg och Kristian Luuk 2007.

Carina Berg och Kristian Luuk 2007.

– Passningen gick strålande. Jag är ju så himla glad över att jag har världens bästa ex-man, det måste man ju ändå få lov att säga, sa hon vidare.

Smärtan efter skilsmässan

I det senaste avsnittet av podcasten som Carina driver ihop med Carolina Gynning reflekterar de över just skilsmässor och separationer, något som de båda tagit sig igenom. Carina konstaterar att det är fint att man faktiskt kan gå isär om man inte mår bra i sin relation.

– Vi har ju möjlighet att gå isär idag, förut så hade vi inte det på grund av både ekonomiska och religiösa skäl. Det finns ju massor av skäl till att man är ihop även fast man inte mår bra av det. Men jag tycker att det är fint att man får och kan gå isär idag, säger hon.

Men med det sagt så var hennes skilsmässa från Kristian det mest smärtsamma hon tagit sig igenom.

– Man pratar såhär: ”folk skiljer sig så lättvindigt”, och då undrar jag om den som säger det, har den skilt sig verkligen?, säger hon och fortsätter:

– Är det någonting som varit fruktansvärt svårt och som gjort så ont i mig så är det ju det. Man kan inte skilja sig lätt.