Carola tackar för stödet – efter plötsliga diagnosen

Carola Häggkvist har drabbats av utmattningssyndrom och lämnat Let's dance. Här ses hon vid en invigning under 2020.

Foto: Karin Törnblom/TT

Carola Häggkvist meddelade nyligen att hon hoppar av Let's dance. Orsaken är att hon drabbats av utmattningssyndrom. På Instagram tackar hon nu för stödet hon har fått sedan hon gick ut och berättade om sin diagnos.
”Det rör vid mitt innersta. Det helar och läker”, skriver hon i ett nytt inlägg.

Beskedet slog ner som en bomb på tisdagen – Carola Häggkvist lämnar Let's dance. Detta efter att ha gjort en strålande säsong tillsammans med danspartnern Tobias Karlsson. I förra veckans avsnitt kammade paret hem tre tior av juryn efter sin paso doble – och många har nog trott att de skulle stå överst på prispallen när säsongen är slut.

Se också: Här är alla vinnare av Let's dance

1:43

Efter reklamen: Här är alla vinnare av Let's Dance

(1:43)

Nu blir det alltså inte så. TV4 bekräftade på tisdagen Carolas avhopp och förklarade att det var av ”medicinska skäl”. Carola har efter det själv berättat för sina följare på Instagram att hon drabbats av utmattningssyndrom och att läkaren ordinerat henne total vila.

”Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av ’Lets Dance tåget’ som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning”, skrev hon på tisdagseftermiddagen.

Längtat efter återhämtning

Hon fortsätter med att skriva att hon känner ett stort ansvar att ha ork kvar som ensamstående förälder till tolvåriga dottern Zoe. Carola skriver att hon är ledsen över att behöva lämna programmet, men beskriver också vilken tuff resa Let's dance har varit för henne:

”Hela min själ och kropp har ropat på återhämtning i flera veckor nu men jag har kämpat på trots knä/axel,handleds och ryggskador, hamstrings inflammation, sår mellan tårna och elaka munblåsor som påföljd av utmattning som läkaren tydligt kunde konstatera”.

Tackar för allt stöd

Carola, som under tiden i Let's dance bodde på ett långtidshotell i Stockholm, har nu flyttat tillbaka hem till Steninge slottsby i Sigtuna där hon bor till vardags. I ett nytt inlägg på Instagram har hon lagt upp en bild där hon sitter på en brygga i skymningen.

”Jag fortsätter att vila mitt huvud mot bryggan en stund till i den sköna kvällsluften. Så rörd över vänners genuina omsorg om min hälsa och väl. Det rör vid mitt innersta. Det helar och läker”.

Carola skriver att hon ska träffa en expert som förhoppningsvis ska hjälpa henne att komma tillrätta med problemen och hitta en väg ut ur utbrändheten.

”Imorgon ska jag till en doktor som är stress hanterare och jag förstår att jag kuvat många känslor i det undermedvetna i väldigt många år. Med allt man utsatt sig själv för och upplevt men inte hunnit bearbeta efteråt. Bara sprungit vidare på nästa boll. Trodde det skulle bli lättare med åren och erfarenheten. Men snarare tvärtom på många plan”.

Let's dance: Här är alla tidigare vinnare av dansprogrammet

Förlorat sin katt

I inlägget passar hon ännu en gång på att tacka för all vänlighet och alla kärleksfulla ord hon har mötts av det senaste dygnet. Men samtidigt avslöjar hon ännu en dyster nyhet – att familjens katt hastigt gått bort.

”Vår gulliga o charmiga skogskatt ’Busis’ fick lämna oss hastigt i fredags pga sjukdom. Busis blev 17 år och hon saknas oss djupt”.