Mystiska inlägget – innan Carolas blixtavhopp från Lets dance

Carola Häggkvist och Tobias Karlsson inför sin medverkan i Let's dance.

Foto: Karin Törnblom/TT

Carola Häggkvists beslut att lämna Let’s dance slog ner som en bomb i nöjessverige under tisdagen. Enligt TV4 lämnar hon programmet på grund av medicinska skäl, men exakt vad som har hänt har ännu inte blivit officiellt. Dagen innan sitt beslut postade Carola ett något kryptiskt inlägg på Instagram.
”En dag som fick en annan vändning än jag hade kunnat se innan eller vågat hoppats på”, skriver hon bland annat.

Carola Häggkvist har gått från klarhet till klarhet i årets säsong av Let’s dance, och har de senaste veckorna varit en storfavorit hos såväl juryn som tv-publiken. Ihop med sin danspartner Tobias Karlsson har hon flera gånger kammat hem flera tior av juryn, och hon har verkligen sett ut att ha otroligt roligt på dansgolvet.

1:04

Efter reklamen: Därför hoppar Carola av Let's Dance

(1:04)

Men på tisdagen kom det oväntade beskedet att Carola väljer att hoppa av programmet. Aftonbladet var först med att avslöja ryktet, som sedan bekräftades av TV4 som hänvisade till ”medicinska skäl”. Exakt vad som har hänt är än så länge ingenting som Carola eller TV4 har gått ut med.

Carola skriver på Instagram

I ett inlägg på Instagram, publicerat dagen innan beskedet kom, skriver Carola lite kryptiskt om sin dag.

”Tänk att ännu en dag har gått mot sitt slut. En viktig dag för mig. En dag som fick en annan vändning än jag hade kunnat se innan eller vågat hoppats på!”

Hon har taggat inlägget med Steninge slottspark, där hennes bostad finns. Under säsongen har hon hittills bott på ett långtidshotell i Stockholm tillsammans med dottern Zoe för att klara av att vara med på alla träningstillfällen, men om man ska tro bilden har alltså mor och dotter nu återvänt hem.

Carola gör vidare en liknelse mellan bilden, där ett moln skymmer månen. Hon skriver så här:

”Ibland gör molnen eller det som står i vägen för vår måltavla själva bilden och våra liv en mycket starkare dimension som t.o.m. kan ta fram det positiva än mer när vi har villiga o ärliga hjärtan. Det är fantastiskt att få uppleva när det händer.”

Inlägget står i kontrast till Carolas senaste bilder, som alla föreställer henne själv och Tobias Karlsson på dansgolvet. Och där verkar hon ha trivts bra – även om förra lördagens paso doble var tuff och gjorde så att hon tappade andan vid minst två träningstillfällen. I början av säsongen skadade hon också handen, men lät inte det stoppa henne den gången.

Tobias Karlsson stöttar Carolas beslut

Tobias Karlsson själv kommenterar också Carolas avhopp på Instagram under tisdagen. I ett inlägg skriver han att han och Carola tillbringade måndagen ihop – och att han stöttar hennes beslut till hundra procent, även om det gör honom ledsen att inte få tävla till slutet.

Hälsan framför allt och man måste alltid lyssna till vad kroppen säger. Det kan vi alla bli bättre på”, skriver han och fortsätter:

”Jag är så klart ledsen och nedstämd då vi hade börjat känna finalvittring och för att dansen är mitt liv och mitt levebröd. Jag älskar ”Lets dance” och det bästa jag vet är att lyfta en annan människa och där är ju formatet ett unikt forum att få lov att göra det.”

Mycket att klara av som ensamstående mamma

Carola har i en tidigare intervju med just Aftonbladet sagt att hennes medverkan i Let's dance inte riktigt blivit som hon hade tänkt sig.

– Jag är ensamstående mamma och det är många bitar som jag ska klara av. Jag vänder ut och in på mig själv i allt det här och alla synkar och allt. Jag har heller ingen ny kärlek som får mig att få fjärilar i magen och energi, sa hon då.

Exakt vad som inte hade blivit som hon tänkt sig ville hon på inte gå in på.