Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Caroline Af Ugglas om att åldras: ”Skräck att huvudet ska vara rörligare än kroppen”

01 apr, 2022 
Jessica Rådne
caroline af ugglas
Multikonstnären Caroline Af Ugglas fyller 50 och delar med sig av sina tankar kring åldrandet. I Expressen förklarar hon vad som känns mest skrämmande.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 otippade saker vi gör som kan få huden att åldras i förtidBrand logo
5 otippade saker vi gör som kan få huden att åldras i förtid

Caroline Af Ugglas har blivit folkkär tack vare att hon vid tre tillfällen tävlat i Melodifestivalen, sommarpratat i P1, vunnit På spåret, och i många år jobbat som körledare – bland annat. När hon nu fyller 50 år passar multikonstnären på att summera vad som skrämmer henne mest med åldrandet.

Trodde hon skulle dö ung

Caroline af Ugglas. Foto: TT

Faktum är att Caroline tidigare trodde att hon skulle dö ung. I en intervju med Aftonbladet från 2007 förklarar hon varför hon ville ta sitt eget liv innan 30.

Annons

– Då förväntas man ha skaffat familj och barn. Och det trodde jag aldrig att jag skulle vilja ha. Men så träffade jag Heinz och vi fick barn. Det var väl då jag flyttade fram gränsen till åttio, säger Caroline till tidningen och syftar på Heinz Liljedahl som hon idag är gift och har två barn tillsammans med.

Rädd att kroppen inte ska orka

Parets barn Eddie-Lee och Otiz är 21 respektive 15 år gamla. Caroline har även dottern Olivia, 27, från en tidigare relation.

När Caroline väntade Otis kände hon sig fysiskt begränsad. I tidigare nämnda intervju med Aftonbladet förklarade hon:

– Jag vill kunna bära fyrtio kilo, springa snabbt, välta saker.

Och det är just förändringar i det fysiska som även besvärar Caroline när hon nu i en färsk intervju med Expressen får frågan om hur hon ser på att snart fylla 50.

Annons

– Jag känner en skräck att huvudet ska vara rörligare än kroppen, svarar Caroline och menar att hon vill kunna fortsätta klättra i träd, rida barbacka och vara allmänt fysiskt aktiv.

Misstänker ADHD-diagnos

caroline af ugglas med döttrar
Caroline af Ugglas med döttrarna Eddie-Lee och Otiz på Melodifestivalens efterfest 209.

Som barn var Caroline livlig, och än idag pendlar hennes känsloliv mellan ytterligheter. I en intervju med Hälsoliv från 2016 resonerar Caroline kring huruvida hon borde ha fått en diagnos som liten.

– Min dotter har fått diagnosen adhd och när jag har gjort hennes tester har jag mer adhd än vad hon har. Men jag har inte lämnat in några tester själv och fått den stämpeln. Jag var busig och hade svårt att koncentrera mig som barn, men man använde inte diagnoser på samma sätt då.

– I dag har jag inget behov av en diagnos, men skulle inte heller ha något problem med att få en, säger hon i intervjun.

Källa: Aftonbladet, Expressen, Hälsoliv

Foto: TT

Annons