Céline Dion obotligt sjuk: ”Påverkar alla delar av mitt liv”

Celine Dion

TT

Superstjärnan Céline Dion tvingas ställa in sina konserter.
Detta efter att hon drabbats av den autoimmuna sjukdomen stiff-person syndrome.

Céline Dion, 54, är sjuk och nu måste hon ställa in sina alla sina konserter. Det har hon behövt göra tidigare också på grund av muskelryckningar.

Celine Dions stilresa genom åren
1:39

Efter reklamen: Celine Dions stilresa genom åren

(1:39)

Slå på ljud

Nu kommer det fram att hon har drabbats av den autoimmuna sjukdomen stiff-person syndrome (SPS) som, enligt socialstyrelsen, påverkar det centrala nervsystemet och gör så att musklerna blir stela.

– Som ni vet har jag alltid varit en öppen bok. Jag var inte redo att säga något innan, men nu är jag är redo. Jag har haft problem med hälsan under en lång tid och det har varit jobbigt för mig att gå igenom det här och att prata om det, säger världsstjärnan i ett klipp på Instagram.

Egna orden om sjukdomen

Hon berättar vidare om vad hon drabbats av.

– Nyligen blev jag diagnostiserad med den mycket ovanliga sjukdomen stiff-person syndrome, det påverkar en på miljonen. Medan vi fortfarande lär oss om den här ovanliga sjukdomen så vet vi nu att det är vad som har orsakat alla spasmer jag har haft. Tyvärr påverkar dessa spasmer varje del av mitt liv och orsakar ibland svårigheter när jag går och de tillåter mig inte att använda mina stämband till att sjunga så som jag brukade.

I klippet blir hon tårögd när hon berättar att hon behöver ställa in en massa konserter på sin Europaturné. Den sköts först upp på grund av coronapandemin och därefter har de skjutis upp igen, nu med anledning av hennes hälsoproblem.

Céline Dions konserter i Sverige hotade

Konserterna som skulle gå på våren nästa år skjuts upp till 2024. De som var tänka att gå under sommaren kommer att ställas in. Hur det blir med höstens spelningar, som bland annat innefattar Sverige, är inte klart i nuläget.

Trots allt ser Céline Dion ljust på framtiden.

– Jag har ett fantastiskt gäng med läkare som arbetar tillsammans med mig för att hjälpa mig att bli bättre och mina värdefulla barn som stöttar mig och ger mig hjälp, säger hon.

Foto: TT