Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Då slutar Kristian Luuk och Fredrik Lindström i På spåret

16 nov, 2022 
Simon Nilsson Larsson
FotografBo Håkansson /SVT
Lindström och Luuk
I snart 15 år har Kristian Luuk och Fredrik Lindström programlett På spåret.
Någon säsong till blir det, men duon ser att slutet närmar sig.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I helgen rullar en ny säsong av På spåret igång när Hanna Hellquist och Ina Lundström ställs mot Marie Agerhäll och Fritte Fritzson.

Se också: Olyckorna vi minns i våra favorit-dokusåpor och tv-programBrand logo
Se också: Olyckorna vi minns i våra favorit-dokusåpor och tv-program

Som vanligt är det Kristian Luuk som är programledare och Fredrik Lindström är domare.

Så har det sett ut sedan Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg tackade för sig 2009.

Därför slutar Luuk och Lindström i På spåret

Nästa år firar Luuk och Lindström 15 säsonger som frontfigurer för SVT:s populär frågesportsprogram. Hur många till det blir är oklart – men de kommer inte vara kvar för alltid.

– Ingenting är klart än, men något år till tänker jag att jag är med i alla fall. Men sedan är det nog dags att jag och Fredrik byts ut, för allas bästa, säger Kristian Luuk till TT.

Annons

Programledaren får frågan om det inte kommer att bli nationell kris när de lägger av, men det är han inte så orolig för utan minns tillbaka till deras första tid.

– Som i så fall kommer hålla i sig ett par veckor. Så var det när vi tog över, då var det helsidor om hur katastrofala vi var. Vi fick en hel del handskrivna hatbrev, men redan efter några veckor kom det ett brev där det stod: ”Det här är mitt andra brev och jag ber om ursäkt för det första, ni är ju riktigt bra!”.

De tävlar i På spåret 2022/2023

Årets säsong är den 33:e i ordningen. Förutom tidigare nämnda lagen Hanna Hellquist/Ina Lundström och Marie Agerhäll/Fritte Fritzson bildar Lena Nordlund och Niklas Källner lag i första gruppen. De tävlar mot varandra med Bo Kaspers Orkester som husband.

Den andra gruppen består av Camilla Läckberg och Hasse Aro, Emma Peters och Christopher Garplind samt. förra årets vinnarduo Jonatan Unge och Cecilia Düringer. Då är det MOR som är husband.

I grupp tre återvänder Jason Diakité och Marcus Samuelsson, samt Josefin Johansson och Johar Bendjelloul som lag medan Marit Bergman och Karin Bojs teamar upp för första gången. Smith & Thell är husband i den gruppen.

Foto: Bo Håkansson /SVT

Annons