Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Dagny Carlssons begravning – nu förs hon till sista vilan

06 maj, 2022 
Jessica Rådne
dagny carlsson och solna kyrka
På fredagen begravdes Dagny Carlsson. Bloggerskan som blev 109 år gammal och värmde hjärtan med sina livsbejakande ord. Så var ceremonin.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Dagny Carlsson har gått bort – blev 109 årBrand logo
Dagny Carlsson har gått bort – blev 109 år

Den 8 maj 1912 föddes Dagny Carlsson. Nära 110 år senare, den 24 mars 2022, somnade hon in.

– Hon var så gammal att man trodde hon alltid skulle finnas. Dagny var pigg på allt som var trevligt – hon ville inte sitta och mögla som hon brukade säga, berättade lillasyster Ingegärd Litby, 98, i P4 Kristianstad strax efteråt.

dödsannonsen
Dagny Carlssons dödsannons.

I dödsannonsen som publicerades i Dagens Nyheter skrev lillasystern samt syskonbarn med familjer att begravningen skulle äga rum i Solna kyrka i Stockholm fredag 6 maj klockan 12.30. Istället för blommor önskade de bidrag till Cancerfonden.

Annons

Nu har ceremonin ägt rum.

Lämna en hälsning på minnessida

Begravningsbyrån Fonus har publicerat en minnessida på vilken detaljer om begravningen finns med. Det står att begravningen var öppen för alla som ville närvara. Kyrkan rymmer dock som mest 120 personer och anhöriga prioriterades därför. För den som inte kunde närvara fanns möjlighet att skicka blommor eller ge en gåva till Cancerfonden.

solna kyrka
Begravningen ägde rum på fredagen i Solna kyrka.

På minnessidan finns även en vägg med minnesord där människor från hela landet nu har lämnat hälsningar.

”Du har blivit en förebild för mig, vila i frid, samma årgång som min mor”, skriver ett fan.

”Sov i ro finaste Dagny. Vilken inspiration du har varit. Du påminde mig så mycket om min farmor. Du fick nog de finaste änglavingar. Vem vet en dag kanske vi ses igen”, skriver ett annat.

Annons

Dagny Carlsson dog utan arvingar

Dagny Carlsson tillbringade sin sista tid på ålderdomshem. Hon hade inga barn och hennes make Harry dog i cancer 2004. Sedan dess har hon levt ensam. I sitt testamente skrev Dagny att hennes lägenhet (i vilken hon bodde fram till i fjol) ska skänkas till välgörenhet.

”I många år har Dagny sagt att hon önskar ge en gåva till Cancerfonden när det blir dags att skriva sitt testamente. Nu har denna intention blivit verklighet. Hon bor permanent på ett äldreboende och har överlämnat sin lägenhet, 4 rum och kök, till Cancerfonden”, skrev vännen och presskontakten Elena Ström på Dagnys blogg.

Källa: P4 Kristianstad, Aftonbladet

Foto: TT

Annons