Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Därför behöll Charlotte Perrelli sitt efternamn efter svåra skilsmässan

13 dec, 2021 
Jessica Rådne
Fotograftt
Charlotte Perelli
Mitt under Eurovision Song Contest 2008 fick Charlotte Perrelli reda på att hennes dåvarande make Nicola hade bedragit henne. Trots en uppslitande skilsmässa bestämde hon sig tidigt för att behålla hans efternamn.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
TV: Charlotte Perrellis stilresa från -94 till idagBrand logo
TV: Charlotte Perrellis stilresa från -94 till idag

Tolv år har gått sedan Charlotte Perrelli, 47, skilde sig från ex-maken Nicola. Den tuffaste tiden i livet beskriver hon det själv som. Charlotte hade rest till Eurovision Song Contest i Belgrad, Serbien för att tävla för Sveriges räkning med låten Hero.

Mitt under tävlingen uppdagades exmaken Nicolas otrohet varpå han åkte hem och lämnade Charlotte att uppträda med brustet hjärta, skriver Svensk Dam.

Ser olycklig ut på tv

charlotte perrelli 2008
Charlotte Perrelli på scenen under Eurovision Song Contest i Belgrad 2008.

I fjol deltog Charlotte som en av profilerna i SVT:s Stjärnorna på slottet. I programmet tilldelas varje kändis en egen dag att prata om sitt liv och sina upplevelser. Charlottes samtal gled snart in på exmaken.

Annons

– Det var fruktansvärt på alla sätt, den värsta perioden i mitt liv. På scenen står jag och ska vara stark och tävla för Sverige med Hero men själv är jag bara ett vrak, berättar Charlotte i programmet.

– Det var en väldigt jobbig tid och när jag idag ser bilder på mig där jag står och sjunger Hero ser jag bara en sjukt smal tjej som var otroligt olycklig, fortsätter hon.

Charlotte Perrellis kropp kollapsade

Charlottes bidrag hamnade på plats 18 i den internationella tävlingen och väl hemma igen tog hon och Nicola professionell hjälp för att försöka rädda sitt äktenskap. Två dagar efter en session i parterapi kollapsade Charlotte.

– Kroppen rasade ihop: hjärnhinneinflammation, magen svullnade upp så jag trodde att jag var gravid, tolvfingertarmen gick sönder… jag fick åka akut till sjukhuset tre gånger. Jag låg hemma i tre veckor och kunde inte resa mig, har Charlotte tidigare berättat för Aftonbladet Söndag.

Hon visste att äktenskapet var över. Till press och vänner sa paret att de skulle gå skilda vägar på grund av att de vuxit ifrån varandra.

Annons

Behöll exmaken Nicola Perrellis efternamn

Nicola har sedan dess stridit för att Charlotte (som innan äktenskapet hette Nilsson) ska ta bort ”hans” efternamn från sitt. År 2012 sa han till Aftonbladet:

– Nu är vi skilda och jag vill ha tillbaka mitt namn, punkt slut. Jag är inte svensk, jag är italienare och så här funkar det i Italien. Du behöver inte hedra mig genom att behålla mitt namn. Ta bort det bara, punkt slut.

I ett inlägg på Instagram har Charlotte kommenterat sitt beslut.

”Jag kommer fortsätta heta Perrelli i efternamn då mina barn heter det och jag vill ha samma efternamn som dem.”

Ger nya kärleken högsta betyg

När Charlotte gifte sig med nuvarande maken Anders Jenssen 2015 lade hon till hans efternamn som mellannamn.

”Jag lägger till Jensen som mellannamn fast privat. Som artist kommer jag behålla mitt artistnamn Charlotte Perrelli”, förklarar hon i ovan nämnda Intagraminlägg.

I somras gav Charlotte sitt kärleksliv fem plus i Aftonbladets enkät där kändisar sätter betyg på livet.

Annons

– Det är det inget fel på, kommenterade hon relationen till maken som alltså får högsta betyg.

– Vi har det ofantligt bra. Vi är så lyckligt lottade att vi har varandra, att vi har en så fin, stor familj och att alla är friska. Vi har ett jättebra kärleksliv och kärleksförhållande.

Charlotte Perrelli och Anders Jensen med barnen Adrian, Alvin, Alessio
Charlotte Perrelli och Anders Jensen med barnen Adrian, Alvin, Alessio på röda mattan 2020.

Charlotte har två söner med exet Nicola, Angelo, 17, och Alessio, 15. Med Anders Jensen har hon fått kull nummer två bestående av Adrian, 7, och Alvin, 2.

Källa. Svensk Dam, Aftonbladet Söndag, Aftonbladet

Se också: Charlotte Perrelli om den svåra tiden

Charlotte Perelli om svåra tiden: "Jag höll på att gå sönder"Brand logo
Charlotte Perelli om svåra tiden: "Jag höll på att gå sönder"
Annons