Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Därför firar Dagny Carlsson 110-årsdagen i förtid

25 feb, 2022 
Simon Nilsson Larsson
Dagny Carlsson
Bloggaren Dagny Carlsson fyller hela 110 år i maj, och en födelsedagsfest är inplanerad.
Men redan nu har firande tjuvstartat.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 saker du vill veta om Dagny CarlssonBrand logo
5 saker du vill veta om Dagny Carlsson

Det börjar dra ihop sig för 110-årsfest för Sveriges äldsta bloggare Dagny Carlsson. I maj är det dags, något som hennes vännina och datorlärare Elena Ström berättade om i uppdatering härom veckan.

”Dagny vet att en lokal till födelsedagsfesten i maj är redan bokad. Det blir samma lokal som den vi hade när hon fyllde 100 år. Information om detta har redan spridits på Facebook, så det är bara att hoppas att allt går bra fram till dess”, skrev hon i ett inlägg på bloggen.

Dagnys lycka över överraskningen

Men nu visar det sig att firandet redan har börjat. I veckan fick hon nämligen besök av sånggruppen The Hebbe Sisters som hälsade på och framförde en rad låtar till 109-åringen.

Annons

”Idag upplevde Dagny sin hundrationde födelsedagsfest i förskott. Den kända sjungande trion The Hebbe Sisters som har synts bland annat i Bingolotto och Allsång på Skansen hade kommit från Värmland till äldreboendet för att hedra Dagny med en show speciellt komponerad för henne. De tre unga tjejerna Emelie, Josefine och Maria har ofta uppträtt inom Kultur i vården och nu sjöng de 30–40 tals låtar för Dagny. De hade på sig deras mormors gamla klänningar från 50-talet”, skriver Elena Ström på bloggen.

Dagnys nya svar på hur man lever till 110

Dagny Carlsson ska ha blivit väldigt glad av överraskningen, framför allt av systrarnas tolkning av Frank Sinatras Fly me to the moon. Det bjöds också på dans, och bloggaren berättade att hennes favoritdans är foxtrot.

”Systrarna kunde inte låta bli att ställa frågan som Dagny tidigare har fått så många gånger förut: ‘Vad gör man för att leva så länge som du – snart i 110 år?’”, fortsätter Elena och avslöjar vad svaret blev.

”Dagny kom med något modifierat svar denna gång: – Man får inte uggla utan kämpa till sista andetaget!”.

Sedan en tid tillbaka har Dagny flyttat in på ett äldreboende eftersom hälsan inte längre tillåter henne att bo hemma själv. Hennes egna blogginlägg har det därför blivit lite skralare med, men Elena Ström har skött uppdateringarna under tiden.

Foto: TT

Annons