Lästips: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Därför hoppade Per Morberg av ”Vad blir det för mat?” : “Orkade inte”

13 apr, 2023 
https://image.allas.se/image-8596666?imageId=8596666&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Simon Nilsson Larsson
Per Morberg
Efter 15 år som en av Sveriges mest omtyckta tv-kockar valde Per Morberg helt plötsligt att sluta med Vad blir det för mat?.
Nu avslöjar han var som låg bakom beslutet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

aSom skådespelare har Per Morberg, 62, gjort sig känd för sina roller i bland annat Rederiet, där han spelade Viggo Strieber, som Roger Rönn i Vita lögner och i flera Beck-filmer där han spelat Joakim Wersén. Han har också medverkat i flera teateruppsättningar, bland annat Fröken Julie, Medea och Sound of music.

Se också: 5 saker om Per Morberg som du kanske inte vissteBrand logo
Se också: 5 saker om Per Morberg som du kanske inte visste

Och det är inte alla strängar som han har på sin lyra. 2007 gjorde han sig nämligen känd känd för sin matlagning. Då började hans program Vad blir det för mat? sändas på TV4 och Per Morberg uppmärksammades inte minst för sitt slängiga sätt att laga mat på.

Annons

Morberg utbildade sig till kock på Kristinebergs hotell- och restaurangskola och har jobbat på flera välkända krogar i Sverige. Han har också varit domare i Sveriges mästerkock.

“Orkade helt enkelt inte”

Men 15 år efter att Vad blir det för mat? började meddelade han helt plötsligt att han lägger av.

Nu berättar han om beslutet och avslöjar vad som låg till grund för avhoppet.

– Jag hade för mycket att göra under en för lång tid. Jag orkade helt enkelt inte hålla på att göra både långfilm, bygga hus i Västindien, göra Mästerkockarna och sen göra mina egna program, säger Per Morberg i podcasten Brottarbröder som görs av Jimmy, 40, och Martin Lidberg, 50.

Han fortsätter:

– Jag hade så jävla många järn i elden. Jag har en otrolig kapacitet. Och får grejer gjort.

Sålde tv-gården

I höstas berättade Per Morberg också att han och hustrun Inese Morberg, 68, säljer gården där tv-programmet spelades in.

Annons

“I Morbergs kök har det lagats husmanskost kan jag säga, men det jag kommer sakna mest härifrån är de långa bastubaden med hemgjorda pizzor som gick i skytteltrafik från tegelugnen och bryggan”, skrev han på Instagram då, och tillade:

“Men nu är det dags att låta en ny ägare ta över denna sörmländska pärla.”

Foto: TT

Annons