Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Därför jobbar inte Maria Lundqvist med sonen Anton

02 dec, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Anton och Maria Lundqvist
Trots att mor och son båda är skådespelare har de sällan jobbat med varandra.
Senast var för sju år sedan, men nu syns både Maria och Anton Lundqvist i julkalendern Kronprinsen som försvann.
Mamman förklarar att de medvetet valt att separera sina karriärer.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Maria Lundqvist, 59, har en strålande karriär med roller i filmer som Heartbreak hotel, De ofrivilliga och i tv-serien Bröllop, begravning och dop – och många känner säkert också igen henne som bibliotekarien Sally.

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström – så blev de ett parBrand logo
Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström – så blev de ett par

Hennes 33-åriga son Anton Lundqvist är också han skådespelare, och honom har vi sett i Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö, Förtroligheten och i julkalender Jakten på tidskristallen från 2017.

”Vi kände att det var viktigt att Anton gjorde sin grej”

Trots att mor och son båda är skådespelare har de sällan jobbat med varandra. Senast det hände var i filmproduktionen En underbar jävla jul från 2015. Och det är ingen slump.

Annons

– Vi har nog ganska medvetet separerat våra karriärer. Vi kände att det var viktigt att Anton gjorde sin grej. Men nu kan man ju vara glad om man får lov att hänga på honom, berättar Maria Lundqvist för Expressen.

Men nu har de kommit till skott. De spelar nämligen mot varandra i årets julkalender, Kronprinsen som försvann. Maria Lundqvist iklär sig rollen som fattigflickan Hildas farmor Nanni, och Anton Lundqvist spelar löjtnant Silverdufva.

– Vi hade några scener ihop här och det är ju ljuvligt att få jobba med honom. Utan att försöka vara för partisk, så är ju Anton en fantastisk skådespelare, säger Maria Lundqvist till tidningen och fortsätter:

– Jag känner ju ett släktskap med honom, inte bara som en son utan i hans skådespeleri, hans timing och att han har en musikalitet som jag känner igen i mig själv och det är väldigt mysigt att få möta det.

Annons

Anton tipsade mamma om jobbet

Det visar sig att det var ett medvetet val av mor och son att jobba ihop den här. Anton Lundqvist hörde nämligen av sig till sin mamma efter att han hade provfilmat och tipsade henne om julkalender. Då ringde Maria Lundqvist upp regissören Tord Danielsson och frågade om det fanns en roll till henne.

Och det fanns det. I intervjun berättar Maria Lundqvist att det faktiskt var den första gången som hon själv ringt och frågat om hon fått vara med i en produktion.

Foto: TT

Annons