Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Därför fick Siw Malmkvist lämna Så mycket bättre i förtid

28 sep, 2021 
AvLukas Ernryd
Siw Malmkvist på scen och bakom scen.
Med sina 84 år blir Siw Malmkvist den äldsta gästen i Så mycket bättre – någonsin. Men tyvärr fick hon lämna programmet i förtid.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den 30 oktober är det dags för ännu en säsong av Så mycket bättre.

13 artister medverkar i programmet. En av dessa är Siw Malmkvist. Den första svenska artisten med en hit på amerikanska billboardlistan. Året var 1964.

Se också: Så mycket bättre 2021 – här är alla artister

Så mycket bättre 2021 – här är alla artisterBrand logo
Så mycket bättre 2021 – här är alla artister

Även om det har gått några år sedan dess, är hon alltså fortfarande aktuell i ett av Sveriges största musikprogram.

Siw Malmkvist har sagt att hon inte trodde att de andra artisterna inte skulle veta vem hon var. Så blev givetvis inte fallet.

Annons

Själv kände hon bara till Peter Jöback, men blev snabbt imponerad av de andra i gänget.

– Bröderna Norén hade jag hört talas om för de var ju med i Mando Diao. Melissa Horn är en trevlig och mysig tjej. Jag känner hennes mamma, Maritza Horn, för vi låg på samma skivbolag. Thomas Stenström och Cherrie hade jag aldrig hört talas om, men åh, vad jag blev förtjust i dem, sa hon nyligen till vår reporter på Allas.se

Siw älskade att vara med i programmet. Men tyvärr tvingades Siw lämna inspelningarna i förtid på grund av en halsinfektion.

– Jag hade taggtråd i halsen alltså. Åh, det gjorde så ont, så ont! Vi kom överens om att skippa mig för tänk om jag skulle smitta allihop! Då blir det ju ingenting av programmet! Jag åkte bara en halv dag i förväg, men det innebar att jag inte fick sjunga min sista tolkning så den får ingen vare sig se eller höra.

Vilken låt det var måste förbli en hemlighet. Ingen av artisterna får säga vilka låtar de själva tolkar, eller vilka artister som tolkar andras låtar.

Siw Malmkvist år 1967.
Annons