Därför saknades Meghan Markle vid drottningens död: Inte välkommen

Meghan Markle och drottning Elizabeth II

TT

Prins Harry reste till Skottland för att ta farväl av drottning Elizabeth II.
Men enligt uppgifter i brittisk press stannade Meghan Markle i London när maken åkte till Balmoral castle.

Under torsdagsmorgonen kom uppgifter om att storbritanniens drottning Elizabeth II:s hälsa försämrats.

”Drottningens läkare är oroade över hennes majestäts hälsa och har rekommenderat att hon hålls under medicinsk uppsikt”, skrev Buckingham palace i ett pressmeddelande.

Se också: Drottning Elizabeth II är död
1:41

Efter reklamen: Se också: Drottning Elizabeth II är död

(1:41)

Slå på ljud

Familjemedlemmarna färdades till slottet Balmoral i Skottland, där hon höll till. Drottningens barnbarn prins Harry och hans hustru Meghan Markle befann sig i London när beskedet om kom, och under dagen sades det att paret skulle resa upp till slottet tillsammans.

Prins Harry hann inte fram i tid

Men så blev det inte, utan uppgifter gör gällande att hon stannade i London medan han flög upp till Skottland. Det rapporteras också att prins Harry inte hann fram i tid, och att han befann sig i luften när dödsbeskedet kom.

Varför var då inte Meghan Markle med på planet?

Enligt BBC:s hovreporter kan det ha handlat om att hon var orolig över att inte känna sig välkommen. Stämningen mellan henne och det brittiska kungahuset sägs ju som bekant vara rätt kylig sedan hon och maken lämnade sina uppdrag bakom sig och flyttade till USA.

– Hon kommer nog inte få ett varmt välkomnande, och man ska vara helt uppriktig, säger BBC:s hovreporter Nicholas Witchell enligt Dailymail i ett inslag när uppgifterna sipprade ut.

Uppgifter: Kung Charles stoppade Meghan

Enligt tidningen The Sun ska Charles III dessutom ha meddelat prins Harry om att det inte skulle vara passande att Meghan Markle följde med.

– Han påpekade att Kate inte skulle komma och att antalet närvarande verkligen borde begränsas till den allra närmaste familjen. Charles var väldigt, väldigt tydlig med att Meghan inte var välkommen, säger en källa enligt tidningen.

Det var senare under kvällen, klockan 19.30 svensk tid, som dödsbeskedet kom.

”Drottningen dog fridfullt på Balmoral under eftermiddagen”, skrev hovet i ett uttalande och forsätter:

”Den tillträdande kungen och drottningen kommer att stanna på Balmoral i kväll och kommer att återvända till London i morgon.”

Drottning Elizabeth II blev 96 år, och hade vid sin död suttit på tronen i 70 år.