Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Därför splittrades Anna Mannheimer och Mia Skäringer: “Tröttnade lite på varandra”

30 mar, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Anna Hannmeimer och Mia Skäringer
Det tog inte lång tid från det att Skäringer och Mannheimer startade till att den blev Sveriges största podcast.
Men plötsligt lades den ner.
Nu avslöjar Anna Mannherimer vad som låg bakom uppbrottet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Hör Mannheimer och Skäringer om beslutet att lägga ner poddenBrand logo
Hör Mannheimer och Skäringer om beslutet att lägga ner podden

I april 2017 släpptes det första avsnittet av Skäringer och Mannheimer. Podcasten med Mia Skäringer Lázár och Anna Mannerheim blev snabbt en succé och seglade upp som den mest lyssnade kommersiella podcasten i Sverige.

Men helt plötsligt, efter 187 avsnitt, berättade duon att de lägger ner podden.

– Vi har hållit på med vår podd nu i fyra år och vi har gått igenom många olika faser. Vi har lärt känna varandra i raketfart kan man säga på ett helt annorlunda sätt eftersom vi nästan aldrig har umgåtts privat, säger Mia Skäringer Lázár i avsnittet med titel Ha det gott. Haaaj! och fortsätter:

– Vi har väl känt lite nu att det här året, vi har inte fått någon påfyllning. Jag är väldigt känslig för det att när jag känner att jag måste tycka saker på beställning, om jag inte tycker någonting, då måste jag låta mig själv vara ifred lite. Därför så kom vi fram till, efter mycket processande, att vi faktiskt ska runda av här, säger hon.

Annons

– Japp! Så det här, kära lyssnare, det är vårt sista poddavsnitt, säger Anna Mannheimer.

Skäringers ord om uppbrottet med Mannheimer

I en intervju med Aftonbladet berättade senare Mia Skäringer Lázár mer om beslutet att lägga ner. Hon säger att det bland annat hade att göra med coronapandemin som gjorde att det inte längre fanns så mycket att prata om.

– Varken Anna eller jag är ju några sociala monster som är ute och tankar jättemycket upplevelser, så jag kände att det var jobbigt att komma på vad jag skulle berätta om. Jag kände att jag började använda gammal skåpmat. Förr har jag begått våld på mig själv i perioder för att pleasa, men det är aldrig värt det för mig så jag sa till Anna att nu kommer det inte gå längre för mig, säger hon till tidningen.

Anna Mannheimer är gift med Peter Apelgren, som hon ofta jobbar tillsammans med.

Varför lades Skäringer och Mannheimer ner?

Förutom det har det varit tyst från den tidigare duon om anledningen till splittringen. Men när Anna Mannheimer nu gästar Emil Perssons Fördomspodden lyfter hon på locket.

Annons

Podprogramledaren undrar om det skar sig mellan dem och om de började ogilla varandra lite, något som Anna tillbakavisar.

– Nej, det skulle jag inte säga. Snarare att vi tröttnade lite på varandra ett tag, säger hon och fortsätter:

– Jag skulle inte säga att jag ogillade henne. Jag tror att vi gick lite i stå och att vi kände “jaha, nu kommer det här igen”. Alltså att vi tröttnade lite på varandra och på situationen då. Sen behöver inte det betyda att vi tröttnade på varandra i något annat sammanhang.

Foto: TT

Annons