Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Datum klara för Lill-Babs begravning och minnesgudstjänst

30 apr, 2018 
Helena Sjögren
En minnesstund för Barbro "Lill-Babs" Svensson kommer hållas i Storkyrkan i Stockholm innan begravningen i Järvsö kyrka.
Barbro "Lill-Babs" Svensson kommer att begravas i Järvsö kyrka. Dagen före begravningen hålls en minnesgudstjänst för allmänheten i Storkyrkan i Stockholm.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson startade sin karriär redan i början av 1950-talet och 1959 kom hennes stora publika genombrott med Är du kär i mej ännu Klas-Göran?.

Men i samband med sin 80-årsdag blev artisten inlagd på sjukhus. Där visade det sig att ”Lill-Babs” drabbats av cancer.

Nu är det klart när och var den folkkära artisten kommer att begravas. I den dödsannons som publicerades under lördagen framgår det att begravningen kommer att ske måndagen den 28 maj i Järvsö kyrka.

Lill-Babs döttrar Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson.
Dödsannonsen är undertecknad av ”Lill-Babs” döttrar Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson. Foto: IBL/TT

Michael Skoglund, vid Michael Skoglund begravningsbyrå, säger till Aftonbladet att runt 500 personer är inbjudna till begravningsgudstjänsten.

– Vi tror att det kommer bli mycket folk i Järvsö, det ser så ut, säger Michael Skoglund till Aftonbladet.

Minnesgudstjänst för Lill-Babs

I dödsannonsen uppmanar familjen alla att respekterar reserverade platser i samband med begravningen och ”visa hänsyn i Barbros anda”.

Dagen innan begravningen, den 27 maj, kommer det ske en minnesgudstjänst i Storkyrkan i Stockholm klockan 14.30 dit allmänheten är inbjuden.

Läs också: Lill-Babs död: Så minns vi hela hennes karriär

Vännerna hyllar Lill-Babs på turné: ”Hon vakar över oss”

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons