David Hellenius och Renée Nybergs kärlekshistoria i bilder

Till vänster David Hellenius pussar Renée Nyberg på kinden, till höger Renée Nyberg rättar till David Hellenius skjorta.

Foto: TT

David Hellenius och Renée Nyberg är inte bara två av tv-Sveriges mest hyllade programledare – de är också ett par.
I 18 år har de två TV4-profilerna varit tillsammans, och vi har grävt i arkiven efter bilder från resans gång.
Så här har stjärnornas kärlekshistoria sett ut!

2002

David Hellenius och Renée Nyberg träffades för första gången under inspelningen av Slussen 22:00 det här året. Men det skulle dröja ett år innan de blev tillsammans med varandra.

Renée Nyberg och David Hellenius 2002

Micael Engström/TT

2004

Efter att Renée skilt sig från exmaken Jan Zachrisson blev hon och David tillsammans 2003. 2004 syntes de tillsammans på röda mattorna och i offentligheten som ett par för första gången.

Se också: 6 ikoniska kärlekspar vi minns

6 ikoniska kärlekspar vi minns
1:08

Efter reklamen: 6 ikoniska kärlekspar vi minns

(1:08)

Slå på ljud

2006

2006 är Renée Nyberg gravid med vad som ska bli parets enda gemensamma barn, sonen Leo. Här visar hon upp bebismagen på Rockbjörnen i Stockholm.

Cecilia Liljeton/TT

2008

Eftersom de träffades i tv-branschen och båda har fortsatt på den banan är det inte konstigt att Hellenius och Nyberg har hunnit med en del Kristallengalor genom åren.

David Hellenius och Renée Nyberg poserar på Kristallengalan 2008

Foto: TT

2009

Paret har sällan visat upp sig i privata sammanhang, utan mest fotats på röda mattor under sina många år tillsammans – därför blir man lite förvånad när de sitter och äter lunch under ett Kalas på Gokartpalatset.

Bildspecial: Så såg folkkära programledarna ut i början av karriären

2011

På Kristallengalan 2011 sprang David och Renée in i David gamla parhäst Peter Magnusson, som han gjorde Hey Baberiba tillsammans med.

Peter Magnusson, Renée Nyberg och David Hellenius på Kristallengalan 2011

Foto: TT

2013

På QX-galan 2013 delade David Hellenius och Renée Nyberg ut pris tillsammans.

David Hellenius och Renée Nyberg på QX-galan 2013

Karin Törnblom/TT

2014

När vännerna Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Jessica Westergård gifte sig i Gustavsbergs kyrka 2014 var David Hellenius och Renée Nyberg självfallet där, sommarfint uppklädda.

2015

Året därpå var det dags för Let's dance-domaren Tony Irving att gifta sig med kärleken Alexander Skiöldsparr, och Hellenius och Nyberg ville såklart vara med och fira dem också!

David Hellenius i kostym och Renée Nyberg i vitgråmönstrad klänning och vit hatt år 2015

Foto: TT

2016

Innan 2016 har David och Renée inte jobbat ihop särskilt mycket, sedan innan de blev tillsammans i början av 2000-talet. Men nu programleder de Humorgalan i förmån för Unicef tillsammans – och bjuder på oväntade händelser.

Renée Nyberg, i vit klänning med rosa skärp, och David Hellenius, i vit skjorta och slips som står på ett ben och det andra rakt upp, programleder Humorgalan 2016

Foto: TT

2017

Humorgalan gick så bra året innan att David och Renée får axla rollerna som programledare även året därpå. Den här gången gästas de bland annat av Henrik Dorsins karaktär från Solsidan, Ove Sundberg.

Se också: 11 udda kärlekspar: Här är kändisarna som varit ihop

11 udda kärlekspar: Här är kändisarna som varit ihop
2:04

Efter reklamen: 11 udda kärlekspar: Här är kändisarna som varit ihop

(2:04)

Slå på ljud

2019

I 15 år ledde David Hellenius Let's dance, först med Agneta Sjödin, sedan Jessica Almenäs och till sist Tilde de Paula Eby. Frun Renée blev aldrig kollega, men satt likväl i publiken och var med i en sketch 2019.

Jessica Almenäs och Renée Nyberg rättar till David Hellenius skjorta under Let´s Dance 2019

Foto: TT

2020

På en coronanpassad Kristallengala 2020 gör David Hellenius och Renée Nyberg något hittills unikt – de är det enda gifta paret som vunnit bästa manliga programledare och bästa kvinnliga programledare på galan samma år. Det måste firas med en liten puss!

David Hellenius pussar Renée Nyberg på kinden under Kristallengalan 2020

Foto: TT

Karin Törnblom/TT

Cecilia Liljeton/TT

Patrik Österberg/TT

Karin Törnblom/TT