David och Anna Kinberg Batra flyttar – till palats

Anna Kinberg Batra och David Batra

TT

Nyligen blev Anna Kinberg Batra (M) landshövding över Stockholms län.
Det innebär att hon och David Batra flyttar in i Tessinska palatset, och blir grannar med kungen och drottningen

Det vankas flytt för familjen Kinberg Batra. Paret, som tidigare bott i Nacka, ska nämligen bryta upp och ta sitt pick och pack till Tessinska palatset i Gamla stan i Stockholm. Närmaste grannhuset är Stockholms slott.

5 saker om skådespelarna i Kvarteret Skatan som du kanske inte visste
0:57

Efter reklamen: 5 saker om skådespelarna i Kvarteret Skatan som du kanske inte visste

(0:57)

Slå på ljud

Det tidigare partiledaren för Moderaterna har nämligen fått ett nytt jobb, som landshövding i Stockholms län. Sedan 1968 är barockpalatset residens för landshövdingen, så visst finns det förmåner med den nya tjänsten.

– Det verkar vara första gången på över 30 år som det flyttar in en barnfamilj. Dessutom med tonåringar! Då är det ju lite att tänka på, säger Anna Kinberg Batra till Hänt nyheter.

Anna Kinberg Batra har en ny fin trädgård.

Anna Kinberg Batra har en ny fin trädgård.

Christine Olsson/TT

Anna Kinberg Batra: “Jag undrar om det spökar”

Tessinska palatset började byggas i slutet av 1600-talet och stod klart 1701. Bostadsdelen är på 322 kvadratmeter, så det finns gott om utrymme för familjen.

– Det är så stort! Jag tror vi kan gå vilse. Jag undrar om det spökar?, säger Anna Kinberg Batra till Hänt nyheter, och gör klart att hon litegrann tror på spöken.

Parets träffades första gången på en lägenhetsfest på Södermalm i Stockholm. Komikern hade precis avslutat en stand-up-föreställning och hon var vid då distriktsordförande för Muf Stockholm. Kvällen tillbringade de tillsammans i köket med att prata med varandra.

Anna Kinberg Batra, David Batra, dotter Elvira Premiären av filmen Utvandrarna.

Karin Törnblom/TT

David Batra har tidigare sagt till Svenska dagbladet att han blev intresserad av henne för att hon var intresserad av allvarliga och viktiga saker, medan han själv jobbade med skämta.

De gifte sig 2002, och av allt att döma fortsätter kärleken att frodas.

– Ja, herregud. Jag är gift med världens bästa fru, säger David Batra till Aftonbladet.

Kampen för att skaffa barn

2006 fick de sin dotter Elvira, men det var inte helt utan svårigheter som hon kom till världen.

– Resan dit var rätt lång och besvärlig. Jag låg på sjukhus ganska länge, totalt i tre månader. Jag blev allvarligt sjuk under min graviditet, berättade Anna Kinberg Batra när hon gästade Framgångspodden.

– Vi hade försökt få barn i flera, flera år, så det var det stora familjeprojektet. Jag höll inte på med politik då, utan med annat, försätter hon att berätta i podcasten.

Till sist gick det alltså, och nu får familjen ett nytt lyxigt boende.

Foto: TT