Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

De ersätter populära duon Nordegren och Epstein i P1

25 jan, 2023 
Simon Nilsson Larsson
FotografTT, Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Louise Epstein och Thomas Nordegren
Efter tolv år i etern tackar Louise Epstein och Thomas Nordegren för sig.
Det omtyckta radioprogrammet Nordegren och Epstein i P1 lägger ner, och ersätts av ett helt nytt gäng.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 saker om Parisa Amiri du inte vissteBrand logo
5 saker om Parisa Amiri du inte visste

Under tisdagen den 25 januari sändes det sista avsnittet någonsin av radioprogrammet Nordegren och Epstein i P1 Sveriges radio. Det har engagerat lyssnarna sedan det började sändas 2010.

Därför läggs Nordegren och Epstein ner

Men som så mycket annat var programmet tvunget att ta slut.

– Det har varit en enorm glädje att göra radioprogram tillsammans med Thomas Nordegren och alla fantastiska kollegor och det är därför jag har fortsatt i tolv år! Men det är bättre att sluta innan det börjar gå utför och därför är det dags just nu, sade Louise Epstein, 57, ena halva av radioduon, i ett pressmeddelande när nyheten släpptes.

Annons

– Jag har aldrig arbetat så länge med samma radioprogram och jag vet inte riktigt hur jag kommer att klara mig utan oförutsägbara direktsändningar tillsammans med Thomas Nordegren. Samtidigt är det roligt att jag fått förtroendet att utveckla en helt ny och ännu hemlig Sveriges radio-podd.

Thomas Nordegren och Louise Epstein har deltagit i På spåret tre gånger. Säsongen 2020/2021 gick de till final.
Thomas Nordegren och Louise Epstein har deltagit i På spåret tre gånger. 2020 gick de till final.

Vad den podden kommer att handla om återstår att se.

Thomas Nordegren, 69, lät i sin tur meddela att han gärna hade fortsatt, och att han också kommer att sakna de “oförutsägbara direktsändningarna med Louise”.

Annons

– Samtidigt måste ju allting ha ett slut och det ska det bli spännande att få fördjupa sig lite mer. Jag har några ljud- och bokprojekt som jag vill hinna med. Min mamma Gunvor, 94 kommer nog att sakna programmet mest, eftersom hon alltid lyssnar och ofta tycker jag är för barnslig och vulgär, säger han i pressmeddelandet.

Så blir Talkshow i P1

Nu står det klart vilka som tar över det populära programmets plats i tablån.

Talkshow i P1 är ett nytt program som sänds måndag till torsdagar, och ersätter alltså Nordegren och Epstein på eftermiddagarna. Det nya programmet har premiär 30 januari.

Kristoffer Ahonen Appelquist, Kathrine Zimmerman och Parisa Amiri är tillsammans med Jonas Bonnier programledare för nya Talkshow i P1.
Kristoffer Ahonen Appelquist, Kathrine Zimmerman och Parisa Amiri är tillsammans med Jonas Bonnier programledare för nya Talkshow i P1.

Journalisten och radioprataren Katherine Zimmerman, tv-profilen och journalisten Parisa Amiri, komikern och programledaren Kristoffer Ahonen Appelquist, samt författaren och tidigare Bonnier AB-vd:n Jonas Bonnier är kvartetten som ska dela på uppdraget.

Annons

– Om Morgonpasset och Studio ett fick ett kärleksbarn så tror jag att det skulle bli det här programmet. Jag och mitt nya gäng vill fortsätta att göra en smart och rolig show om samtiden, säger Katherine Zimmerman, som bland annat hörts i de ovan nämnda programmen, i ett pressmeddelande.

Foto: TT

Annons