De söker kärleken i ”Bonde söker fru” 2019

Linda Lindorff är programledare för Bonde söker fru 2019 i TV4
Bonde söker fru är tillbaka i tv-rutan den 25 september. Fyra singelbönder hoppas hitta kärleken i årets säsong – läs om dem här! Dessutom avslöjar vi vilka tre bönder som deltar i webb-serien Kärlek åt alla.
5 par vi minns från Bonde söker fru
Slå på ljud

När Bonde söker fru är tillbaka med en fjortonde säsong är det som vanligt en ny, förväntansfull grupp med bönder som längtar efter kärleken och hoppas hitta den genom tv-programmet. Fyra nya bekantskaper blir det i tv-soffan i höst, och här är det vi hittills vet om årets bönder!

Pelle, 28, mjölkbonde från Söderhamn:

Pelle i Bonde söker fru med säsongspremiär den 25 september 2019 i TV4.

Pelle söker kärleken i Bonde söker fru 2019. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Sedan Pelle bara var tre år gammal har han drömt om att bli bonde. Målet var att driva en egen gård innan han fyllde 30, och det målet har han uppnått. Pelle beskrivs av TV4 som en glad kille med dans och skidåkning som stora intressen. Han längtar efter en tjej att dela allt med, någon att bolla idéer med och få skämma bort med överraskningar och härliga dejter.

– Riktig kärlek för mig, det är som ett slag i bröstet. Jag skulle nog kunna säga att jag är lite av en romantiker, jag tycker om att skämma bort den jag lever med, säger han till tv-kanalen.

Tillit är den viktigaste ingrediensen i en relation, menar Pelle.

– Man ska kunna lita på varandra. Och så ska man ha kul ihop. Kanske man går ut i ladugården och tar en hötuss och slänger på varandra.

Han hoppas nu hitta den stora kärleken att dela resten av livet med. Och helst vill han ha en glad och sprallig tjej.

– Jag tror på livslång kärlek. Gården finns och jag finns, det är bara hon som saknas.

Oscar, 22, getbonde från Sala:

Oscar i Bonde söker fru med säsongspremiär den 25 september 2019 i TV4.

Oscar söker en aktiv och sprallig tjej i Bonde söker fru 2019. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

22-åriga getbonden Oscar beskrivs som en kille som älskar när det händer saker. Ett exempel är den gången han snappade upp trenden att utföra yoga tillsammans med djur. Några veckor senare arrangerade han getyoga på gården – och över hundra personer deltog.

– Det kom en massa folk och så hade vi yoga i gethagen. Getyogan är ett bra exempel som visar hur jag är. Kommer det en tokig idé som verkar rolig, då kör jag bara, säger han till TV4.

Redan som 16-åring tog Oscar över sin farmors och farfars gård och det är där han nu fortsätter att utveckla sin verksamhet och förverkliga sina drömmar. En av drömmarna är att låta sjuka personer komma ut till gården för det han kallar ”grön rehabilitering”.

– Jag tycker att det är kul att hjälpa folk. För jag har det ju så jävla bra så jag vill gärna dela med mig.

Oscar beskrivs som en energisk och påhittig person – och han söker nu en tjej med samma egenskaper.

– Hon ska vara väldigt aktiv, sprallig och rolig. Hon ska älska ett liv i naturen, det går inte en dag utan att jag är i naturen, säger han till TV4.

Alexander, 35, mjölkbonde från Dannike:

Alexander i Bonde söker fru med säsongspremiär den 25 september 2019 i TV4.

Alexander längtar efter kärleken i Bonde söker fru 2019. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Alexander är en barnkär kille som driver sitt lantbruk gå gården i Dannike utanför Borås. Alexander beskrivs som en kille med mycket energi. Hemma i vardagsrummet har han byggt en tågbana till sina syskonbarn och mest av allt drömmer han om egna barn.

– Jag längtar verkligen efter att hitta den riktiga kärleken. Att leva tillsammans och göra saker ihop. Min drömtjej är vacker, hon har utstrålning och karisma. Jag ser det här som en solklar chans att kunna hitta rätt person, säger Alexander till TV4.

Han uppskattar tjejer som vågar ta initiativ och inte är rädda för att visa vad de känner.

– Jag tycker det är roligt med framfusiga tjejer som vågar ta steget som jag själv gärna hade tagit, säger han.

Jimmy, 37, köttbonde från Ankarvattnet:

Jimmy i Bonde söker fru med säsongspremiär den 25 september 2019 i TV4.

Köttbonden Jimmy letar efter en tjej att dela intresset för vildmarken med. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

I Ankarvattnet i norra Jämtland bor köttbonden Jimmy. Här är det nära till vildmarken och Jimmy beskrivs som en trygg person som lever i symbios med naturen.

– Jakten och friluftslivet är det som har stått mig närmast sedan jag var liten. Att vara ute i skog och mark – det är ett sådant liv jag vill leva, säger han till TV4.

Jimmy har två barn sedan ett tidigare förhållande och längtar nu efter att få uppleva kärleken igen.

– Det hade varit så roligt att hitta någon som kan uppskatta att leva ett sådant här liv lika mycket som jag.

Hans förhoppning är att hitta en tjej som kan tänka sig flytta till gården. Att han bor ödsligt uppe i norra Jämtland ser han inte som ett hinder.

– Är man en driftig person och har mål precis som jag, finns det hur många möjligheter som helst på en sådan här gård. Det kan vara jordbruket eller jakt och fiske eller friluftslivet i största allmänhet.

Bönderna i Kärlek åt alla 2019

Här är de tre bönder som söker kärleken i webb-serien Kärlek åt alla:

André, 24, köttbonde från Strömsnäsbruk:

André i Kärlek åt alla på TV4 Play 2019.

André letar efter någon att dela livet på gården med. Foto: Daniel Ohlsson/Tv4

Redan som 15-åring tog köttbonden André över gården i småländska Strömsnäsbruk. Han har sedan dess jobbat hårt för att få ordning på sitt lantbruk och beskrivs som en ambitiös person med mycket positiv energi. Det som saknas nu är kärleken. Och han vet vad han söker.

– Hon ska vara naturlig och driven, tycker jag. Det måste vara någon som kan ta sig för lite och gärna ha något eget intresse med. Lite bestämd kanske, det tror jag behövs här, säger André till TV4.

På fritiden gillar André att åka och dansa med sina kompisar. Han gillar 50-talsmusik och Elvis Presley är en storfavorit.

Allt om Linda Lindorff
Slå på ljud

– Som person är jag glad och positiv. Jag tycker om att ha roligt och umgås med vänner.

André är barnkär och drömmer om att träffa den rätta att bilda familj med.

Ulf, 56, skogsbonde från Ramstalund:

Ulf i Kärlek åt alla på TV4 Play 2019.

Ulf älskar att dansa bugg och att jaga. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Redan i ung ålder drömde Ulf, eller Uffe som han kallas, om att driva en egen gård. Sagt och gjort – Uffe köpte en gård och har nu bott där sedan han var 19 år gammal. I Ramstalund utanför Uppsala driver han nu sitt skogsbruk. Han har två vuxna barn och ett barnbarn, men längtar nu efter att hitta kärleken igen.

– Jag längtar otroligt mycket efter att träffa någon nu. Det bästa med en relation är att man delar livet tillsammans, man gör saker tillsammans. Jag längtar efter närhet och någon att skratta tillsammans med, säger han.

Ulf berättar vidare att han älskar att dansa bugg. Jakt är ett annat stort intresse. Kvinnan han söker är någon som är trygg i sig själv.

– Och kanske har lite egna intressen också, som är intressanta och nya för mig.

Efter att ha blivit sårad i tidigare relationer, känner Ulf att han har hållit igen lite beträffande kärlekslivet. Men nu känner han sig redo att släppa in en ny person i sitt liv.

– Ett liv med mig, det är att äga sin tid. Ett morgondopp och ett kvällsdopp och kanske en siesta mitt på dagen. Att dela det enkla som oftast är det bästa, säger han.

Mattias, 26, lammbonde från Rimbo:

Mattias i Kärlek åt alla på TV4 Play 2019.

Mattias är lammbonden som också jobbar deltid som brandman. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Mattias bor på en gård i Rimbo utanför Norrtälje och beskrivs som en person som brinner för att hjälpa andra – och för träning. År 2018 kom han på en femteplats i tävlingen Fit Model Scandinavia.

Efter några år som singel letar han nu efter den rätta, en målmedveten och driven tjej att bilda familj med. Mattias och hans bror är den sjätte generationen som jobbar och bor på den stora familjegården, och Mattias drömmer om att en dag kunna slå sig ner med en egen familj på ägorna.

– En attraktiv egenskap hos en tjej är man brinner för något. Det kan vara vad som helst, bara man är passionerad för något, säger han.

Mattias säger att han nu är redo att träffa den tjej som kan bli hans framtida livspartner. Någon som finns där i vått och torrt, även när livet känns tungt.

Vid sidan av jobbet som lammbonde, jobbar Mattias också som brandman.

– Känslan att kunna rädda livet på någon eller bara finnas där i krissituationer är obetalbar, säger han.

När har Bonde söker fru 2019 premiär?

Bonde söker fru har premiär den 25 september 2019 klockan 20.00 i TV4. Kärlek åt alla sänds på TV4 Play och C More. Direkt efter säsongspremiären sänds extraprogrammet Bönderna berättar allt. Där kommer bland annat bonden Jennie, som från början skulle medverka i programmet, att berätta varför hon trots allt inte syns i tv-rutan under hösten. Programledare för Bonde söker fru och Kärlek åt alla är Linda Lindorff.