Den här jullåtarna är mest populära på Spotify

Tjej som lyssnar på julmusik.
Den mest populära jullåten i Sverige är varken Jul, jul strålande jul eller Feliz navidad. Nej, i stället är den en klassiker från en av vår tids största popdivor som vi svenskar gillar allra mest så här i juletider, enligt en sammanställning från Spotify.

Det lackar mot jul och redan nu är det säkert många som har dragit i gång uppladdningen med lite härlig julmusik. Musiktjänsten Spotify har lagom till december sammanställt en lista över de populäraste jullåtarna i Sverige.

Mariah Carey favoriten

Och ska man tro listan är det 90-talspop som svenskarna tycker sätter stämningen allra bäst så här i juletider. Etta på listan över de mest spelade jullåtarna är nämligen Mariah Careys All I want for Christmas is you från 1994, något som bland annat TT rapporterar om.

Mariah Carey.

Mariah Carey. Foto: IBL

Och när vi har lyssnat färdigt på Mariah Carey letar vi oss ännu djupare in bland julklassikerna – tvåa på listan är Whams Last Christmas från 1986. På tredje plats kommer Bing Crosbys White Christmas.

Där lyssnar man mest på julmusik

Spotify konstaterar, genom att analysera antalet lyssningar på julmusik under december månad tidigare år, att islänningarna lyssnar på mest julmusik. De följs sedan av norrmännen, svenskarna och danskarna. På en femteplats kommer Malta följt av Irland på sjätte plats.

Julmusik på Spotify

Foto: IBL

De länder där man lyssnar på allra minst julmusik är Argentina och Uruguay, skriver magasinet Gaffa. Statistiken bygger på antalet spelningar av julmusik i jämförelse med det övergripande antalet spelningar i de länder där Spotify finns tillgänglig, enligt TT.

Här är de mest populära jullåtarna i Sverige:

1. Mariah Carey: All I want for christmas is you

2. Wham: Last christmas

3. Bing Crosby: White christmas

4. Adolphson & Falk: Mer jul

5. Band Aid: Do they know it’s christmas? (1984 års version)

6. Tommy Körberg och Sissel Kyrkjebø: Julen är här

7. Michael Bublé: It’s beginning to look a lot like christmas

8. Justin Bieber: Mistletoe

9. José Feliciano: Feliz navidad

10. Andy Williams: It’s the most wonderful time of the year

Länderna där man lyssnar mest på julmusik:

1. Island

2. Norge

3. Sverige

4. Danmark

5. Malta

6. Irland

7. Finland

8. Storbritannien

9. Kanada

10. Nederländerna