Lästips: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Diggilooaktuella Robin Bengtsson om turnén – och hur han tillbringade sommarloven som barn

07 jun, 2022 
https://image.allas.se/image-202116?imageId=202116&width=1320&height=1320&cropw=43.75&croph=43.75&x=28.44&y=28.13
Minna Wallén-Widung
Robin Bengtsson på scen i Melodifestivalen 2022.
Med över 20 Diggiloospelningar runtom i Sverige är Robin Bengtssons sommar mer eller mindre fullbokad. Men vad gör han helst en ledig sommardag? Och hur var hans barndoms sommarlov? Det får du veta här.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Knappt hade Robin Bengtsson hämtat sig från sin medverkan i Melodifestivalen – där han gick direkt till final med låten Innocent love – förrän det var dags att dra i gång repetitionerna inför sommarens stora Diggilooturné. Han tycker att det ska bli roligt att än en gång få ge sig ut på vägarna.

– Det jag ser mest fram emot är helheten, att få dela scen med en massa andra artister och få se fina spelställen runtom i Sverige. Och att möta Diggiloopubliken förstås – många har varit med i massor av år och man vet att varje kväll blir en fin kväll med dem, säger han.

Sanne Salomonsen, Måns Möller, John Lundvik, Theoz, Mariette Hansson, Liamoo, Robin Bengtsson, Jessica Andersson och Lena Philipsson fotograferade inför Diggilooturnén sommaren 2022.
Hela artistgänget som medverkar i Diggilooturnén: Sanne Salomonsen, Måns Möller, John Lundvik, Theoz, Mariette, Liamoo och Robin Bengtsson. Längst fram syns Jessica Andersson och Lena Philipsson.

Så blir årets Diggilooturné

Robin känner många av de andra artisterna sedan tidigare och ser fram emot att få turnera ihop. Han lovar att det blir många godbitar i årets repertoar.

Annons

– Det blir som vanligt väldigt blandat musikaliskt, men såklart en massa Melodifestivalenhits – vi är ett gäng som har varit med några gånger nu. Vi har också grävt i Beatles-lådan och satt ihop ett medley, och så blir det lite 80-tal. Några spännande duetter blir det och jag tänkte dra fram någon gammal countrylåt också.

Vilken plats i Sverige är värd en omväg med turnébussen?

– Jag skulle nog säga Branäsberget i Värmland, där min familj precis har köpt ett fritidshus som vi håller på och renoverar. Branäs har verkligen utvecklats jättemycket de senaste åren, det är inte bara vinteraktiviteter där utan det finns både vandrings- och cykelleder och vackra miljöer längs med Klarälven.

Se video: Sigrid Bernsons och Robin Bengtssons kärlekshistoriaBrand logo
Se video: Sigrid Bernsons och Robin Bengtssons kärlekshistoria

Vad beställer du helst på vägkrogen? Och har du något favoritställe där du gärna stannar och äter?

– Det går i perioder, men eftersom jag lever mycket ute på vägarna året runt har det blivit viktigare och viktigare att stanna på ställen med vanlig husmanskost så att man inte bara äter snabbmat. Jag uppskattar krogar som inte tillhör de stora kedjorna och där man kan få typ raggmunk med fläsk. Rent generellt tycker jag att man ska planera lite och ta sig tid att söka på nätet om det finns något smultronställe som andra tipsar om.

Annons

Vad är det mest irriterande som andra gör i turnébussen – och har du själv någon ovana som andra kan störa sig på?

– Jag är en sån som aldrig sover när jag åker bil och då tycker jag att det är så jäkla tråkigt när andra gör det. Oftast är det jag som kör och alla andra sover, det är dålig stil. Är man passagerare har man som uppgift att underhålla den som kör. Men om jag själv gör något som kan störa andra – nej, det kan jag inte tänka mig!

Bruno Mitsogiannis, Andreas Johnson, David Lindgren och Robin bengtsson uppträder på Diggilooscenen 2017.
Robin Bengtsson tillsammans med artistkollegorna Bruno Mitsogiannis, Andreas Johnson och David Lindgren under ett framträdandet på Diggilooturnén 2017.

Vad är ditt bästa knep om du vill gå en sväng utan att bli igenkänd?

– Så har jag aldrig tänkt riktigt. Men det får väl bli luvtröja, keps och solglasögon då, längre än så går jag inte.

Annons

Har du biljett till någon annan konsert i sommar?

– Det blir tyvärr dåligt med luckor för det. Eller jo fasen, jag ska ju se Ed Sheeran på Ullevi! Jag har sett honom en gång förutom men nu blir det äntligen med band. Tidigare har det bara varit han och en gitarr och det är rätt coolt att kunna fylla en arena med bara en gitarr i och för sig, men nu ser jag jättemycket fram emot att få se hans band också.

Hur var dina sommarlov som barn?

– Det var väldigt mycket campingliv, vi hade husvagn och åkte runt i både Sverige och Europa med den. Och från att jag var tolv år tränade jag motocross i många år och åkte runt och tävlade på somrarna.

Vad gör du helst en ledig sommardag?

– Då är jag allra helst tillsammans med hela familjen med vår båt ute i Stockholms skärgård. Vi stannar till vid någon vik och badar och äter god mat.

Annons

Om du hade sommarpratat hade du berättat om...?

– Oj, jag ingen aning faktiskt – så det är ju tur att jag aldrig har fått frågan. Jag har ingen jättedramatisk händelse som har hänt och inget stort mörker direkt. Men det är kanske inte så många som känner till min motocrosskarriär innan musiken, så det kunde jag kanske berätta om.

Det här är Robin Bengtsson

Ålder: 32 år

Bor: i en villa i Vallentuna, norr om Stockholm.

Familj: sambon Sigrid Bernson, som han träffade när de tävlade tillsammans i Let's dance, och sonen William, 9.

Aktuell: som en av artisterna som medverkar i årets Diggilooturné, med spelningar över hela landet.

Bästa sättet att liva upp en regnig sommardag?

– Det måste man ju vara duktig på om man bor i Sverige. Jag vill vara utomhus så mycket som möjligt på sommaren, så jag tycker man ska ta på en regnjacka och gå ut i skogen – man kan inte bli mer än blöt. Kanske man kan plocka lite bär eller något sånt. Minigolf kan man också spela fast det regnar. Men självklart måste man ibland också bara få dra ner rullgardinen och sätta på en film och stanna inomhus.

Annons

Beskriv den perfekta sommarkvällen!

– Det finns många olika typer av perfekta kvällar. När man är ute på turné en kväll när himlen är blå och man står på scen samtidigt som solen går ner bakom publiken, det är en magisk känsla. Men också att grilla med goda vänner och inte förstå hur klockan plötsligt kunde bli ett på natten.

Hit kommer Diggilooturnén i sommar!

3 juli: Malmö Arena, Malmö

6 juli: Tjustkulle, Vetlanda

8 juli: Sandskogens idrottsplats, Ystad

9 juli: Södra fästningshörnan, Varberg

13 juli: Storforsens naturreservat, Älvsbyn

15 juli: Skuleberget naturscen, Höga kusten

16 och 17 juli: Dalhalla, Rättvik

21 juli: Arenaområdet, Kristianstad

22 juli: Tånga hed, Vårgårda

23 juli: Tennisstadion, Båstad

28 juli: Djuphamnen, Åmål

29 juli: Sanden, Vänersborg

30 juli: Ribbavallen, Gränna

31 juli: Idrottsplatsen, Borgholm

4 augusti: Alhagen, Mariestad

5 augusti: Badhusplan, Karlskoga

6 augusti: Isamon, Hestra

7 augusti: Vikingavallen, Söderköping

12 augusti: Långnäs, Bollnäs

13 augusti: Ulriksdals slott, Stockholm

19 augusti: Högbo bruk, Sandviken

20 augusti: Sundbyholms slott, Eskilstuna

Annons