Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Doktor Mikael om att hitta kärleken sent i livet – hyllningen till Lotta

28 okt, 2022 
Doktor Mikaels och Lotta Engbergs kärlekssaga är en som berört många svenskar.
I en ny intervju med tidningen Amelia berättar tv-läkaren om de starka känslorna för sambon – och fördelarna med att ha träffats sent i livet!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den folkkära tv-läkaren doktor Mikael Sandström, 64, träffade den stora kärleken tillika dansbandsprofilen och programledaren Lotta Engberg, 54, sent i livet.

Se också: Så träffades Dr Mikael och Lotta EngbergBrand logo
Se också: Så träffades Dr Mikael och Lotta Engberg

Det var i början på 2020 som Lotta pratade om singellivet i en intervju med en kvällstidning. Under intervjun hade Lotta hintat om att hon skulle tacka ”ja” till en dejt om Mikael hörde av sig till henne. Han agerade och därefter var kärlekssagan ett faktum.

– Att beskriva det är som att försöka få ner hela havet i ett litet glas, det går inte. Det är hela Lottas väsen som jag blev, och är, kär i. Inte en specifik sak, förklarar Mikael för tidningen Amelia på frågan om vad hos Lotta som fick honom att falla.

Annons

Relationsknepet i relationen med Lotta Engberg

Turturduvorna har, sedan den där första kontakten i februari 2020, tagit det stora steget och flyttat ihop. De bor tillsammans i en villa utanför Göteborg och letar dessutom efter ett sommarhem i Spanien, dit de ofta åker på soliga golfresor.

Mikael har tidigare avslöjat att Lotta är svag för romantiska gester. Något som är en nyckel till att få kärleken att hålla.

– Det mest romantiska måste vara någon av de resor vi har gjort, när vi exempelvis suttit och delat våra tankar om varandra efter middagen i månskenet på Maldiverna, säger han till tidningen.

Han berättar vidare att det finns några andra ingredienser som bidrar till framgångsreceptet på deras blomstrande kärleksrelation.

– Daglig intimitet, det får man inte tappa bort. Och det gamla rådet att aldrig gå till sängs om man är osams stämmer faktiskt.

Doktor Mikael om att hitta kärleken sent i livet

Men hur är det egentligen att träffa kärleken sent i livet? Finns det några fallgropar eller några uppenbara fördelar?

Annons

Mikael har tidigare erkänt att han inte trodde att så starka känslor för en annan person var något han skulle få glädjen att uppleva efter en viss ålder. Men fördelarna är många. Dels finns det en trygghet i att veta att Lotta är hans ”sista stora kärlek”. Han är dessutom äldre och tryggare i sig själv.

– Jag lever mycket mer i nuet nu än när jag var yngre, förklarar han under intervjun. Det är kanske därför som paret också är så bra på att uppskatta varandra i vardagen? Ja, det kan misstänka.

Men det var inte helt smärtfritt ändå ,berättar Mikael vidare. Trots att deras respektive barn är utflugna sedan länge, så kan det uppstå småbråk kring barnuppfostran.

– Vi bråkade kanske lite i början, innan vi hade lärt känna varandra riktigt. Det kunde till exempel handla om barnuppfostran, eftersom vi ju båda har barnbarn. Om hur man ska göra och vad man kan säga till barn och liknande, säger Mikael och fortsätter med att nyansera det hela.

Han berättar nämligen att han ser på det där med att gnabbas lite i relationen är både hälsosamt och bidrar till att hålla spänningen vid liv.

– Det var inga stora saker, men vi pratar ju väldigt mycket så det är klart att man inte är överens om allting. Det är ju en del av tjusningen också.

Paret framför den gemensamma villan i Mölnlycke. Lotta får sig en stor blöt puss av deras hund Nova.

Foto: Henrik Jansson/Expressen/TT

Annons