Doktor Mikael Sandström stoppas – efter avhoppet från Let’s dance

Porträtt av Doktor Mikael Sandström, även känd som Soldoktorn i TV4:s Nyhetsmorgon.
Mikael ”Soldoktorn” Sandström meddelade i fredagens avsnitt att han hoppar av Let's dance för att ägna sig åt vården. Men nu stoppas han från att jobba inom just vården.
– Följer de riktlinjer som finns, säger han.
Slå på ljud

Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62, var förväntansfull när det närmade sig premiär av TV4-programmet Let’s dance.

Doktorn har stor erfarenhet av att synas i tv-rutan. Han är en välsedd gäst i Nyhetsmorgon och har haft det egna programmet Dr Mikael och Tilde med kollegan och vännen Tilde de Paula Eby.

TV4:s nya chockbesked om Let’s dance – stoppas

Men någon danserfarenhet hade Mikael Sandström inte – men han lät inte det stoppa honom.

När han tidigare i år fick frågan om han ville dansa i TV behövde han inte fundera länge innan han tackade ja.

– Det känns fantastiskt roligt och självklart att svara ja när frågan kom. Det är nästan en ny fas i livet, det är en möjlighet som är fantastisk, sa Mikael till Hänt.se under programmets pressträff.

Han tog till och med tjänstledigt för att kunna ägna sig åt programmet. I det första avsnittet dansade han med danspartnern Malin Watson.

Malin Watson och Mikael Sandström i Let´s dance.
Malin Watson och Mikael Sandström i Let’s dance.

Men coronaviruset har ställt till det för Let’s dance. Man beslutade sig först för att göra programmet utan publik för att undvika smittspridning.

Därför fungerar tvål så bra mot virus:

Slå på ljud

Under förra veckan framkom det dessutom att TV4 fått flera misstänkta fall av coronaviruset i Let’s dance-produktionen. Därmed ställs tävlingen in. Istället visades en specialupplaga av programmet där programledarna Tilde de Paula Eby och David Hellenius gästades av bland annat Carola, The Mamas, Darin, Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw.

Doktor Mikael vill hjälpa vården

I specialavsnittet dök också Mikael Sandström upp och meddelade att han bestämt sig för att hoppa av Let’s dance.

– Jag är bättre på sjukvård än på dans och det är viktigare att jag finns i vården och hjälper människor än att jag finns på tv, sa han i fredagens program.

Men nu stoppas Mikael Sandström från att arbeta inom vården. I tisdagens Nyhetsmorgon berättade doktorn att han känt sig krasslig med förkylningssymtom. Därför har han isolerat sig i sitt hem.

– Det kommer sig av det skälet att jag varit i en grupp där folk har känt sig lite krassliga och nu gör jag som alla andra och följer de riktlinjer som finns, sa han i programmet.

I tisdags hade han varit i sitt hem i två dygn.

– Jag är helt symtomfri nu. Jag ska snart återgå till mitt arbete i vården, sa han i sändningen.

Foto: Eero Hannukainen/TT, Instagram