Doktor Mikael Sandströms avslöjande om dejten med Lotta Engberg

Doktor Mikael och Lotta Engberg

Foto: Karin Törnblom/TT/Tommy Holl/TT

Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg har gett sig ut på en dejt tillsammans.
Kvällen mellan artisten och överläkaren visade sig vara en riktig succé.
– Det var alldeles utomordentligt trevligt, säger Mikael till Aftonbladet.

Doktor Mikael Sandström, 62, har blivit en populär gäst i TV4:s Nyhetsmorgon. Överläkaren som varit singel under flera års tid har tidigare berättat att han är öppen för att finna kärleken. När Hänt träffade honom inför hans medverkan i Let’s dance erkände han till och med att det regnar in inviter på Instagram från följare som är intresserade av att lära känna honom.

Slå på ljud

Lotta Engbergs intresse för Mikael

Men det är inte bara följarna som har ett gott öga till Mikael, även artisten och programledaren Lotta Engberg, 57, har berättat att hon skulle kunna tänka sig en dejt med honom. Sedan dess har det spekulerats flitigt kring ifall duon har setts eller tagit kontakt med varandra.

När Mikael i våras gästade Efter fem på TV4 avslöjade han att han faktiskt hade haft kontakt med Lotta. De hade då smsat med varandra och Mikael hade fått en inbjudan till västkusen men än så länge hade ingen dejt blivit av.

Första dejten blev en middag

Sommaren är nu här och det visar sig att Lotta och Mikael till slut har tagit tag i saken och gett sig ut på en dejt. Det avslöjar nu Mikael i en intervju med Aftonbladet.

– Jag kan berätta att det första mötet har ägt rum. Det har det. Det var alldeles utomordentligt trevligt. Vi sågs ute på en restaurang, så vi snackar en middag, säger Mikael Sandström till tidningen.

Det låter helt klart som att kvällen blev en succé och att intresset för varandra finns hos båda parter, men Mikael menar att det inte finns någon idé att stressa fram en relation. Istället tar de nu dagarna som de kommer och i nuläget kallar sig Mikael fortsatt för singel.

– Ja, det skulle jag säga. Men kanske inte så länge till. Vem vet. Men Lotta är jättekul. Hon är väldigt lättsam och lätt att samtala med. Hon är en verkligen en glad person i botten.

Mikaels känslor för Lotta:”Förtjust”

Dejten visar sig däremot ha fått magen att pirra lite grand, när Mikael får frågan gällande om han är betuttad i Lotta förklarar han att några känslor allt finns. Däremot kan avståndet mellan dem komma att bli ett problem.

– Jag är nog mer förtjust än betuttad. Eller är det någon skillnad? Det var jättetrevligt på dejten. Men vi är ju båda upptagna personer och jag bor ju inte här nere på Västkusten i vanliga fall.

Hänt har sökt Lotta Engberg som avböjer från att kommentera. Hänt söker Mikael Sandström.

Lotta Engberg avslöjar framtiden för Lotta på Liseberg
Doktor Mikaels ord om kärlekslivet: ”Livet överraskar”
Doktor Mikaels nya besked efter frånvaron i Nyhetsmorgon