Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Dottern Monica Svensson om Lill-Babs okända graviditet

14 jul, 2022 
Saga Pettersson
Dottern Monica Svensson om Lill-Babs okända graviditet
Folkkära Barbro ”Lill-Babs” Svensson var bara 16 när hon blev gravid med sitt första barn Monica Svensson.
Och Lill-Babs förstod då först inte att hon var gravid.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Under sin livstid blev Barbro ”Lill-Babs” Svensson mamma till tre döttrar, Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen. Malin och Kristin har likt sin mamma levt ett liv i rampljuset, men Monica som är äldst i syskonskaran har under åren varit mer anonym än sina systrar.

Se också: 5 kändisar som blev farmor eller mormor tidigtBrand logo
Se också: 5 kändisar som blev farmor eller mormor tidigt

Visste inte om att hon var gravid

Monica kom till när Lill-Babs endast var 16 år gammal, och Lill-Babs förstod då först inte att hon var gravid – det var hennes mamma som förstod att hennes symptom tydde på en graviditet.

Annons

– Hon visste inte att hon var med barn, det var mormor som förstod det, för hon hade ont i magen och tuttarna växte och det klart att då är man med barn. Det klart att vara så ung och vänta barn, det är inte lätt. Men där fanns ju verkligen mormor och morfar och ställde upp och sa till mamma att ”nu sträcker du på dig och nu går vi ut på bygatan, vi är stolta över dig och det du är och har och det ska du också visa att du är”. Men det var säkert tufft för henne många gånger, säger Monica Svensson nu i podcasten Så in i själen med Agneta Sjödin.

Lill-Babs döttrar Monica Svensson, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen
Lill-Babs döttrar Monica Svensson, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen är just nu aktuella med boken Vår mamma Lill-Babs.

En annorlunda uppväxt jämfört med syskonen

På grund av att Lill-Babs var så ung när hon fick Monica Svensson bo hos sin mormor och morfar, och hos ett annat par, under sin uppväxt. Lill-Babs valde att fortsätta fokusera på sin karriär.

Annons

Men Monica har i intervjuer under åren berättat att hon haft en bra uppväxt, och att relationen mellan henne och Lill-Babs varit väldigt bra.

Se också: 10 saker du vill veta om Kristin KaspersenBrand logo
Se också: 10 saker du vill veta om Kristin Kaspersen

– Jag tror på sätt och vis att hon själv hade i tankarna att hon ville fortsätta sin karriär, det är jag övertygad om. Även om hon var jätteglad för mig så tror jag att karriären betydde väldigt mycket för henne och det har den gjort hela tiden, berättar Monica Svensson vidare i podcasten.

Annons