Trending: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Efter cancern – Carina Lidboms oväntade bakslag

22 feb, 2018 
AvHelena Sjögren
Ett år efter Carina Lidboms, 61, canceroperationen kom ett oväntat bakslag – trots att hon förklarats fri från sjukdomen. "Plötsligt blev jag väldigt svag", säger hon till Expressen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Skådespelerskan Carina Lidbom opererades för bröstcancer i maj 2016. Behandlingen lyckades väl och Carina Lidbom blev sedermera friskförklarad.

Men operationen och strålbehandlingen tog hårt på hennes kropp. Smärtan och oron resulterade i sömnproblem. Till slut fick Carina Lidbom nog.

Ett år efter operationen

– Jag fick en dipp ett år efter operationen. Plötsligt blev jag väldigt svag och då åkte jag faktiskt ned till Bulgarien i sex veckor och läste, fick besök av vänner och åt och drack gott, säger hon till Expressen.

I dag mår hon mycket bättre och försöker också ta upp träningen. Även om sjukdomen kommer att följa henne resten av livet försöker hon att inte oroa sig för framtiden.

Sedan några år tillbaka arbetar hon också som livscoach.

– Jag kände att jag inte hittade glädjen i skådespeleriet. Det var mycket saker som hände i mitt liv, sorgsna och tråkiga saker. I samband med det så förstod jag på mina vänner att jag har varit den som kommit med goda råd, säger hon till Expressen.

Så undersöker du dina bröst efter cancerBrand logo
Så undersöker du dina bröst efter cancer

Så undersöker du själv dina bröst efter cancer

Carina Lidbom livscoach

Skådespelerskan Carina Lidbom.
Carina Lidbom. Foto: Cecilia Österberg/IBL

Hon har beskrivit coachning som sin nya passion i livet, men har också sagt att den fått henne att hitta tillbaka till passionen för att stå på scen.

Annons

Senare i år åker hon på turné med föreställningen Stolt, stark och skrynklig som hon gör tillsammans med kvinnor mellan 50 och 78 år. Med sin föreställning vill de, med humor och allvar, beskriva hur det är att åldras som kvinna.

Carina Lidbom drömmer fortfarande om kärleken. För tillfället är hon singel, men stänger inte dörren för att träffa någon. Till tidningen säger hon dock att hon hoppas kunna träffa någon på det ”traditionella sättet” – det här är med nätdejting är inte hennes grej.

– Jag är nog kortdistansare inom de flesta ämnena i livet, men jag hoppas jag kommer bli långdistansare i livet. Att jag kommer dö med ett leende på läpparna och vara väldigt gammal och skröplig, säger hon.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Läs också:

3D-screening överlägset för att upptäcka bröstcancer

Annons