Efter coronasmittan – nu vill Suzanne Reuter hjälpa andra

Suzanne Reuter fotograferad inför premiären av Vår tid är nu i SVT.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Skådespelerskan Suzanne Reuter, 67, har varit rejält sjuk i covid-19. Nu mår hon bra – och har gjort sig tillgänglig för att bistå andra som behöver hjälp i dessa svåra tider.
– Jag gick in på en sida för att ta reda på vad det behövs hjälp med. Vad kan vi som är friska göra? säger hon i Pär Lernströms talkshow Late night Sverige.

Suzanne Reuter är en av våra mest uppskattade och välkända skådespelare. Och hon är van vid att ha många bollar i luften samtidigt. Förra året tog hon över rollen som Madame Fouras i Fångarna på fortet i TV4, och under hösten och våren har hon spelat i musikalen En värsting till syster på Chinateatern. Men allt fick ett abrupt slut i och med coronapandemin – och nu berättar Suzanne Reuter att hon är en av alla tusentals som smittats av coronaviruset.

– Jag har haft covid-19, jag fick det någon dag efter att vi hade fått ställa in En värsting till syster på Chinateatern. Jag var sjuk ordentligt, men behövde ingen sjukhusvård tack och lov, säger hon i talkshowen Late night Sverige i TV4.

Se också: 5 saker du kanske inte visste om Suzanne Reuter

5 saker om Suzanne Reuter du kanske inte visste
Slå på ljud
Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Suzanne Reuter i Late night Sverige

I programmet, som ska sändas i tre delar, intervjuar programledaren Pär Lernström olika kändisar via videolänk hemifrån sitt eget vardagsrum. Det bjuds också på matlagning och livemusik.

Suzanne Reuter intervjuad av Pär Lernström i Late night Sverige i TV4.

Suzanne Reuter intervjuad av Pär Lernström i Late night Sverige. Foto: TV4

Suzanne Reuter berättar i programmet att hon nu, sedan pandemin tvingat henne att stanna hemma, ägnar mycket tid åt trädgårdsarbete. Men också att hon nu försöker hjälpa andra som har det besvärligt i dessa coronatider.

– Jag driver upp frön, blommor och lite grönsaker. Jag gick in på en sida för att ta reda på vad det behövs hjälp med. Vad kan vi som är friska göra? Och då var det till exempel att köra ut böcker från biblioteket till dem som inte kan gå till biblioteket själva, de över 70. Jag har några år kvar, så jag får ju det, säger hon till Pär Lernström.

Inspelningarna av Fångarna på fortet ställs in

I sommar skulle Suzanne Reuter och resten av produktionen bakom Fångarna på fortet ha rest ner till Fort Boyard i Frankrike för att spela in en ny säsong. I Late night Sverige avslöjade hon att så inte blir fallet.

– Det här är så sorgligt, för precis nu i dagarna har vi fått veta – efter att TV4 och produktionen har gjort allt för att få det här till stånd – att det blir ingenting. Det funkar inte att komma in i Frankrike. Och ska man dra igång fortet är det många länder som ska in där.

Agneta Sjödin, Suzanne Reuter och Gunde Svan på Fort Boyard under inspelningarna av Fångarna på fortet.

Suzanne Reuter som Madame Fouras tillsammans med programledarna för Fångarna på fortet, Agneta Sjödin och Gunde Svan. Foto: TV4

Beskedet var tungt för Suzanne Reuter, som hade sett fram emot att få spela in en ny säsong.

– Jag vill göra det igen, jag skulle kunna vara i karantän uppe i det där tornet med mina ormar, säger hon skämtsamt i programmet.

Antikrundan ställer in inspelningsturné – på grund av corona