Lästips: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Emma Peters tar över Petra Medes roll som Katja i Bonusfamiljen

13 nov, 2020 
AvGabriella HÅKANSSON
Delad bild med Petra Mede från inspelning av Bonusfamiljen och Emma Peters.
Petra Mede är sjuk i covid-19 och har därför stoppats från inspelningarna av Bonusfamiljen. Nu står det klart att Emma Peters tar över rollen som Katja i den kommande säsongen av serien.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Under torsdagskvällen kom beskedet att Petra Mede hoppar av sin medverkan i SVT:s Bonusfamiljen. Detta efter att hon insjuknat i coronaviruset och inte kunnat genomföra inspelningarna.

– Jag drabbades för två veckor sedan av covid-19. Det har fått mig att inse allvaret i denna pandemin. Nu är det hälsan som är prioritet ett. På grund av detta är jag tvungen att hoppa av Bonusfamiljen, sa Petra i pressmeddelandet när nyheten offentliggjordes.

Se också: Uppgift: Petra Mede tar över som programledare för Let’s dance

Uppgift: Petra Mede tar över som programledare för Let’s danceBrand logo
Uppgift: Petra Mede tar över som programledare för Let’s dance

Emma Peters tar över efter Petra Medes avhopp

Nu står det klart att skådespelaren Emma Peters tar sig an rollen som Katja i den fjärde säsongen, det avslöjar SVT i ett nytt pressmeddelande under fredagen.

– Det är inte en helt tacksam uppgift att kliva in i den rollen efter tre säsonger, men Emma Peters är en erfaren och mycket begåvad skådespelare så det kommer hon klara alldeles galant, säger Anna Croneman, programchef SVT drama.

Annons

Emma har tidigare varit med i tv-serien Bert och har även medverkat i filmer och serier som Fartblinda, Finaste familjen, Sthlm Rekviem och Krama mig. Hon är också en av medlemmarna i humorgruppen Grotesco.

– Jag ska försöka fylla Petras och framförallt Katjas kostym. Jag har aldrig kostym på mig, men jag är en rätt bra skådespelare så det ska nog gå. Jag älskar Bonusfamiljen och tycker att Katja är en underbart problematisk karaktär och hoppas att tevepubliken vänjer sig vid en något kortare version. Så är det ju i bonusfamiljer, man får bara vänja sig vid en ny styvmorsa, säger hon i ett pressmeddelande.

Emmas tackade ja till rollen med kort varsel och hennes första inspelningsdag blir redan på måndag den 16 november.

Petra Mede syns i tv-rutan under våren 2021

Förhoppningsvis kommer Emma trivas minst lika bra som Petra gjort. Petra har nämligen tidigare beskrivit inspelningarna av SVT-serien som ett av de roligaste uppdragen hon haft.

Annons

Vi kommer dock att få se Petra i andra produktioner framöver. Tidigare i höstas blev det nämligen klart att hon är den nya programledaren för TV4:s Let's dance. Tillsammans med David Lindgren kommer Petra att leda danstävlingen efter David Hellenius och Tilde de Paulas Ebys avhopp i våras.

Annons