Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Eurovision Song Contest 2019: Allt om John Lundviks kör The Mamas

17 maj, 2019 
Marcus Alm
John Lundvik och The Mamas på Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv, Israel.
Tillsammans med John Lundvik gör The Mamas succé med låten Too Late For Love och representerar Sverige i Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv, Israel. Den 18 maj startar Sverige som nummer 9 i finalen. Här är allt du behöver veta om kören bakom John Lundvik: The Mamas.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Videohälsning från The Mamas

Inför finalen av Eurovision Song Contest 2019 skickade John Lundviks kör The Mamas en videohälsning till allas.ses läsare.

Videohälsning från The MamasBrand logo
Videohälsning från The Mamas

De syns och låter minst lika mycket som John Lundvik på låten Too Late For Love i Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv, men vilka är egentligen kvinnorna i kören The Mamas?

Detta är The Mamas

John Lundviks kör The Mamas i Israel. Från vänster: Loulou Lamotte, Ashley Haynes, Paris Renita och Dinah Yonas Manna
John Lundviks kör The Mamas i Israel. Från vänster: Loulou Lamotte, Ashley Haynes, Paris Renita och Dinah Yonas Manna. Foto: Henrik Montgomery/TT

Kören The Mamas, som backar upp Sveriges bidrag Too Late For Love i finalen av Eurovision den 18 maj, består av fyra kvinnor: två svenska och två amerikanska. Under en intervju med nyhetsbyrån TT i en hotellobby i Tel Aviv berättar kvinnorna om hur de blev en kör, hur länge de känt varandra – och om John Lundviks önskemål.

Annons

John Lundvik ville ha en stark kör

Bara någon månad innan Melodifestivalen startade fanns inte kören. När John Lundvik hörde av sig till Paris Renita och berättade att han behövde en stark kör till sitt bidrag ställde amerikanskan upp – och satte igång sitt nätverk av sångerskor. En vecka senare existerade The Mamas officiellt.

Medlemmarna i John Lundviks kör The Mamas

Som nämnt ovan är The Mamas 50% svenskt och 50% amerikanskt – men med 100% sound.

Loulou Lamotte i The Mamas

Loulou Lamotte i The Mamas körar bakom John Lundvik i Eurovision Song Contest 2019
Loulou Lamotte i The Mamas körar bakom John Lundvik i Eurovision Song Contest 2019. Foto: Björn Lindgren/TT

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Loulou Lamotte är ett välbekant ansikte och namn i svenska nöjeskretsar. Loulou är 38 år gammal och kommer från Malmö. I Idol 2008 fick den svenska tv-publiken möta Loulou som tog sig hela vägen till en niondeplats i tävlingen. 2013 syntes hon igen, denna gång som en del av Behrang Miris bidrag Jalla dansa sawa.

Annons

Den gången blev det ingen final för Loulou, men 2019 har hon alltså tagit sig och The Mamas hela vägen till finalen i Eurovision Song Contest 2019.

– Det roligaste är att få umgås med alla här och självklart att stå på scen med världens bästa John. Det vi inte hade räknat med är att vi skulle få så mycket kärlek från alla här, både fans och andra artister peppar och är så glada för vår skull. Men jag tror att vi är så trygga i oss själva och med varandra att vi inte är speciellt nervösa utan mer taggade och fulla av förväntan inför lördag (18 maj, finaldagen, reds. anm.)…, berättade Loulou Lamotte för allas.se dagen innan finalen.

– Det är verkligen lugnet före stormen idag. Men samtidigt går vi alltid in med full energi så hur det än går nu så kommer vi veta att vi alla har gett 300%.

– Det är verkligen a dream come true.

Dinah Yonas Manna i The Mamas

Dinah kommer från Stockholm och har även hon deltagit i Melodifestivalen som en del av någon annans bidrag. Hon deltog nämligen med Jonas Gardell i fjolårets tävlingar och körade på låten Det finns en väg.

Annons

Utöver framträdande i Melodifestivalen är Dinah också aktiv i gospelkörer – och har enligt Hänt arbetat med musiklegenden Jerry Williams.

Paris Renita i The Mamas

Den första körsångaren John Lundvik tog kontakt med när han behövde sätta ihop en kör var just Paris Renita. Hon är en 53-årig amerikansk sångerska som arbetat mycket med svenska artister. För TT berättade hon om samtalet från John Lundvik:

– Han ringde mig och sade att jag behöver fyra fantastiska kvinnor som kan sjunga. Och jag sade att det här kan jag fixa.

Ashley Haynes i The Mamas

Ashley Haynes har förmodligen gjort den största och underligaste resan av alla i The Mamas. Hon arbetade på ett vanligt jobb i Washington, DC. när Paris Renita ringde och bad henne vara med i kören. Även Ashley har berättat för TT om bildandet av The Mamas:

Annons

– Jag fick sluta jobbet för jag fick inte ledigt så jag flyttade till Sverige. Men jag planerar att leva i Sverige. Mitt liv har förändrats enormt, det här är en dröm som blivit sann.

Framtiden för The Mamas och John Lundvik efter Eurovision 2019

Oavsett resultatet i finalen av Eurovision Song Contest den 18 maj 2019 finns det ingen tvekan: The Mamas är här för att stanna. Sommaren 2019 beger de sig ut på vägarna med John Lundvik på turné – men mer än så tänker de inte dela med sig av innan Eurovision 2019 i Tel Aviv är avslutat.

Källa: Göteborsposten, TT, Hänt

Foto: Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT

Film: Privat

Annons