Lästips: Melodifestivalen 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Eurovision Song Contest 2019: Allt om Michael Rice

17 maj, 2019 
https://image.allas.se/image-105723?imageId=105723&width=1320&height=689
Marcus Alm
Allt om Michael Rice, Storbritanniens tävlande i Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv.
Den 18 maj 2019 tävlar Michael Rice för Storbritannien i finalen av Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv, Israel. Låten, Bigger Than Us, är skriven av den svenska tävlanden John Lundvik. I finalen blir John Lundvik historisk som den första deltagare någonsin att tävla mot sig själv i en Eurovisionfinal.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Detta är Storbritanniens deltagare i Eurovision Song Contest 2019: Michael Rice

Michael Rice föddes 1997 i Hartlepool, England. Han fick sitt genombrott i hemlandet 2014 när han deltog i engelska X Factor. Efter detta vann han tv-programmet All Together Now 2018. Under tävlingens gång framförde han bland annat Creedence Clearwater Revival – Proud Mary, Beyoncé & Jay-Z – Crazy in Love och Leonard Cohens – Hallelujah. 

Michael Rice i Eurovision: You decide

När artisterna till Storbritanniens uttagning presenterades i januari 2019 var Michael Rice ett av namnen. Programmet leddes för andra året i rad av Mel Giedroyc och ingen mindre än Måns Zelmerlöw. Michael Rice tog hem hela tävlingen med Bigger Than Us, skriven av John Lundvik, och blev således Storbritanniens bidrag till finalen av Eurovision Song Contest 2019.

Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Efter att han vunnit All Together Now – och blivit tilldelad £50 000 – valde han att göra något unikt: Istället för att resa eller festa upp vinsten öppnade han en crêpe- och våffelrestaurang.

Därför slapp Storbritannien och Michael Rice tävla i semifinalerna

I egenskap av att vara ett ”Big five”-land slapp Storbritannien delta i semifinalerna – men de fick rösta i semifinal 2. På så vis slapp John Lundvik tävla mot sin egen låt redan i semifinalen. Men i finalen den 18 maj blir det ändring på detta.

John Lundvik historisk i Eurovision Song Contest 2019

När John Lundvik och Michael Rice beger sig ut på scenen i finalen av Eurovision 2019 i Tel Aviv blir John historisk. Han blir då den första deltagaren i tävlingens historia som tävlar mot sig själv.

– Det är så häftigt. Vi är samma team bakom som är bakom Too late for love. Michael har lite samma story som mig, att det man varit med om känns som lite större än man någonsin tänkt sig. Det är därför det känns så kul att han gör den för England, berättade John för Nyheter24.

Annons

Bigger Than Us var först tänkt att bli John Lundviks bidrag – men han valde alltså Too Late For Love istället.

Michael Rice förebilder

Michael har blivit känd för att ha en väldigt stark stämma – därför är hans förebilder inte särkilt förvånande. Bland sina främsta förebilder hittar vi namn som Stevie Wonder, Christina Aguilera, Whitney Houston och Adele.

Se när Michael Rice framför Bigger Than Us här

Källa: Hartlepool Mail, Nyheter24, Wikipedia, allas.se, wiwiblogs, vxonews

Annons