Fångarna på fortet 2019 – här är alla deltagare

Långköraren Fångarna på fortet dyker upp i tv-rutan igen hösten 2019. I år utlovas både en ny gåtställare och en rad nya celler. "Jag tycker att årets säsong är den bästa vi har spelat in någonsin", säger programledaren Agneta Sjödin i ett pressmeddelande.

Det är en rad artister, idrottsprofiler och tv-personligheter som dyker upp i höstens säsong av Fångarna på fortet i TV4. Och som gåtställare syns i år ingen mindre än skådespelerskan Suzanne Reuter, i rollen som Madame Fouras.

– Jag tycker att årets säsong är den bästa vi har spelat in någonsin! Vi hade väldigt kul tillsammans och det var underbart att få jobba tillsammans med Suzanne Reuter, säger Agneta Sjödin i ett pressmeddelande.

Agneta Sjödin, Suzanne Reuter och Gunde Svan dyker upp i rutan den 16 augusti. Foto: Gustav Hallén/TV4

Precis som vanligt är det hon, tillsammans med Gunde Svan, som är programledare. Och i år gästas duon av bland annat Glenn Hysén och sonen Tobias Hysén, som ska tävla mot varandra i premiäravsnittet. Ett annat par som ställs mot varandra är influensern Jocke Lundell och hans fru, influensern Jonna Lundell.

Fångarna på fortet 2019 premiär

I år har cellerna i Fort Boyard, där tv-serien spelas in, byggts om för att utmana deltagarna lite extra.

– Jag vågar lova att cellerna i nya Fångarna på fortet är de mest krävande utmaningarna som vi någonsin sett i programserien. Flera av deltagarna sätts verkligen på prov på ett helt nytt sätt, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent.

Fångarna på fortet är en riktig långkörare i svensk tv. Tv-programmet sändes för första gången 1990 och har återkommit under en rad år sedan dess. Programmet spelas in på Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust. För att bli mästare på fortet gäller det för deltagarna att klara en rad utmaningar, som kräver både hjärna och muskler. Det lag som till sist står som vinnare i tävlingen vinner 30 000 kronor att skänka till ett välgörande ändamål.

Premiäravsnittet av Fångarna på fortet sänds den 16 augusti klockan 20.00 i TV4.

Fångarna på fortet deltagare

Här är alla deltagare i Fångarna på fortet 2019:

Deltagare i Fångarna på fortet 2019: 16 augusti

Lag 1: Glenn Hysén, Viktor Frisk och Margaux Dietz

Lag 2: Tobias Hysén, Anis Don Demina och Renaida Braun

Glenn Hysén

Glenn Hysén medverkar i Fångarna på fortet den 16 augusti 2019

Glenn Hysén. Foto: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT

Glenn Hysén, 59, var en av 1980-talets största svenska fotbollsspelare. Göteborgaren var bland annat lagkapten i landslaget och spelade i såväl IFK Göteborg som Liverpool FC. Efter att ha lagt fotbollsskorna på hyllan har han bland annat jobbat som fotbollstränare och expertkommentator. Han har också medverkat i en rad tv-program, som Let’s dance och Farmen.

Viktor Frisk

Viktor Frisk medverkar i Fångarna på fortet den 16 augusti 2019

Viktor Frisk. Foto: Henrik Montgomery/TT

Viktor Frisk, 24, är modebloggare och artist. Han har, tillsammans med Samir Badran, tävlat i Melodifestivalen flera gånger. Han har också deltagit i tv-programmet Let’s dance och skrivit en bok om hur det är att leva med diagnosen adhd.

Margaux Dietz

Margaux Dietz medverkar i Fångarna på fortet den 16 augusti 2019

Margaux Dietz. Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Marguax Dietz, 28, är bloggare och influenser hos Elle. Hon driver också en egen Youtubekanal. 2017 födde hon sitt första barn, en son, och publicerade i samband med det en video om resan fram till förlossningen på Youtube vilken fick ett stort genomslag. Hon har deltagit i Let´s dance.

Tobias Hysén

Tobias Hysén medverkar i Fångarna på fortet den 16 augusti 2019

Tobias Hysén. Foto: Adam Ihse/TT

Tobias Hysén, 37, är före detta fotbollsspelare med en framgångsrik karriär inom det allsvenska laget IFK Göteborg bakom sig. Han har också spelat i landslaget. Tobias Hysén är son till Glenn Hysén. I slutet av 2018 meddelade Tobias Hysén att han tänkte ge sig in i restaurangbranschen.

Anis Don Demina

Anis don Demina medverkar i Fångarna på fortet den 16 augusti 2019

Anis don Demina. Foto: Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT

Anis Don Demina, 26, är musiker, DJ och youtuber. Han har spelat på flera internationella klubbar och festivaler runtom i Sverige. Han har deltagit i Melodifestivalen två gånger, senast år 2018 då han spelade saxofon på Samir & Viktors låt Shuffla.

Renaida Braun

Renaida Braun medverkar i Fångarna på fortet den 16 augusti 2019

Renaida Braun. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Renaida Braun, 22, deltog i TV4-programmet Idol år 2016 och slutade på en sjätteplats. Året därpå hade hon en roll i musikalen Äventyret Aladdin, och 2018 tävlade hon i Melodifestivalen där hon slutade på en niondeplats. Våren 2019 var hon en av deltagarna i tv-programmet Stjärnornas stjärna.

 

Deltagare i Fångarna på fortet: 23 augusti

Lag 1: Joakim Lundell, Dogge Doggelito och Kajsa Bergqvist

Lag 2: Jonna Lundell, Ferry Svan och Jonas Hallberg

Joakim Lundell

Joakim Lundell medverkar i Fångarna på fortet den 23 augusti 2019

Joakim Lundell. Foto: Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT

Joakim Lundell, 33, är även känd under sitt tidigare artistnamn Jockiboi. Han är influenser, youtuber och dokusåpadeltagare. Joakim Lundell hade en stökig uppväxt kantad av kriminalitet, missbruk och fosterhem. 2010 deltog han i realityserien Kungarna av Tylösand, och efter det har han fått mycket uppmärksamhet för sina youtubekanaler och sin blogg. Han har även skrivit två böcker, bland annat självbiografin Monster. 2016 gifte han sig med Jonna Lundell.

Dogge Doggelito

Dogge Doggelito medverkar i Fångarna på fortet den 23 augusti 2019

Dogge Doggelito. Foto: Cornelia Nordström/EXP/TT

Dogge Doggelito, 44, heter egentligen Douglas Léon. Han är musiker och var tidigare frontfigur för hiphop-gruppen The Latin Kings som slog igenom i mitten av 1990-talet. Gruppen gav ut flera skivor och upplöstes i mitten av 2000-talet. Dogge Doggelito har sedan dess gett ut flera album som soloartist och har även synt i flera filmroller.

Kajsa Bergqvist

Kajsa Bergqvist medverkar i Fångarna på fortet den 23 augusti 2019

Kajsa Bergqvist. Foto: Claudio Bresciani/TT

Kajsa Bergqvist, 42, är före detta höjdhoppare med bland annat ett OS-brons och ett VM-guld i bagaget. År 2006 satte hon världsrekordet i höjdhopp inomhus, 2,08 meter – ett rekord som fortfarande gäller. Efter friidrottskarriären har Kajsa Bergqvist bland annat utbildat sig till sommelier och synts som programledare i tv. Hon är också ambassadör för UNICEF och det internationella friidrottsförbundet IAAF.

Jonna Lundell

Jonna Lundell medverkar i Fångarna på fortet den 23 augusti 2019

Jonna Lundell. Foto: Allis Nettréus/SvD/TT

Jonna Lundell, 25, är youtuber och influenser. Tillsammans med maken Joakim Lundell har hon rankats som en av de mäktigaste medieprofilerna i Sverige. Sommaren 2019 sändes realityserien Familjen Lundell, där tittarna fick en inblick i parets liv som nyblivna småbarnsföräldrar.

Ferry Svan

Ferry Svan medverkar i Fångarna på fortet den 23 augusti 2019

Ferry Svan. Foto: Patrik Österberg/TT

Ferry Svan, 22, är son till Marie och Gunde Svan och en lovande timmarsportare. Han är den första svensk att ha deltagit i ett världsmästerskap i sporten, som kortfattat går ut på att hugga eller såga sig igenom grova timmerstockar på så kort tid som möjligt.

Jonas Hallberg

Jonas Hallberg medverkar i Fångarna på fortet den 23 augusti 2019

Jonas Hallberg. Foto: Eero Hannukainen/TT

Jonas Hallberg, 48, är stylist och tv-personlighet. Han har bland annat bott och jobbat i Hollywood, där han stylat stora stjärnor som Cameron Diaz, Cindy Crawford och Catherine Zeta-Jones. Jonas Hallberg har medverkat i flera svenska tv-program, bland annat Top Model Sverige, Camping queens, Fångarna på fortet och Superstylisten Jonas. 2015 var han en av deltagarna i Let’s dance.

 

Deltagare i Fångarna på fortet: 30 augusti

Lag 1: Anders Bagge, Johanna Lind Bagge och Simon Sköld

Lag 2: Sigrid Bernson, Robin Bengtsson och Fab Freddie

Anders Bagge

Anders Bagge medverkar i Fångarna på fortet den 30 augusti 2019

Anders Bagge. Foto: Gustav Hallén/TV4

Anders Bagge, 51, är kompositör, musikproducent och en återkommande jurymedlem i TV4-programmet Idol. Han har skrivit och producerat musik åt bland annat Madonna och Céline Dion och medverkat flitigt i flera svenska tv-program vid sidan av Idol.

Johanna Lind Bagge

Johanna Lind Bagge medverkar i Fångarna på fortet den 30 augusti 2019

Johanna Lind Bagge. Foto: Gustav Hallén/TV4

Johanna Lind Bagge, 47, har länge jobbat med hud- och skönhetsvård och är även utbildad massös. År 1993 vann hon titeln Fröken Sverige, och samma år representerade hon Sverige i den internationella tävlingen Miss Universe. Där slutade hon på plats 16. Hon gifte sig sommaren 2018 med Anders Bagge och paret har synts i den egna realityserien Cirkus Bagge.

Simon Sköld

Simon Sköld medverkar i Fångarna på fortet den 30 augusti

Simon Sköld. Foto: Gustav Hallén/TV4

Simon Sköld, 32, är en professionell MMA-utövare. Vid sidan av idrottskarriären har han även utbildat sig till personlig tränare och kostrådgivare. Han har synts i flera tv-program, bland annat Let’s dance. Simon Sköld är gift med författaren Camilla Läckberg och paret har en dotter ihop.

Sigrid Bernson

Sigrid Bernson medverkar i Fångarna på fortet den 30 augusti 2019

Sigrid Bernson. Foto: Gustav Hallén/TV4

Sigrid Bernson, 30, är en professionell dansare som under flera säsonger medverkat i Let’s dance. Sedan 2017 satsar Sigrid Bernson också på en karriär som artist och 2018 tävlade hon i Melodifestivalen. Hon har tidigare studerat vid teaterskolan Calle Flygare.

Robin Bengtsson

Robin Bengtsson medverkar i Fångarna på fortet den 30 augusti 2019

Robin Bengtsson. Foto: Gustav Hallén/TV4

Robin Bengtsson, 29, är artist och låtskrivare. Han medverkade i Idol 2008, och hamnade där på en tredjeplats. 2017 vann han Melodifestivalen med låten I can’t go on och fick representera Sverige i Eurovision song contest i Kiev samma år. Där slutade han på en femteplats. 2019 tävlade Robin Bengtsson i Let’s dance.

Fab Freddie

Fab Freddie medverkar i Fångarna på fortet den 30 augusti 2019

Fab Freddie. Foto: Karin Törnblom/TT

Fab Freddie, 29, heter egentligen Fredrik Svensson och är programledare och influenser. Han har bland annat varit programledare för Morgonshowen på Barnkanalen och agerat sidekick till David Lindgren som ledde sändningen av Melodifestivalen 2018.

 

Deltagare i Fångarna på fortet: 6 september

Lag 1: Jon Henrik Fjällgren, Johan Jureskog och Malin Berghagen

Lag 2: Daniel Norberg, Christian Åkesson och Louise Nordahl

Jon Henrik Fjällgren

Jon Henrik Fjällgren medverkar i Fångarna på fortet den 6 september 2019

Jon Henrik Fjällgren. Foto: Claudio Bresciani/TT

Jon Henrik Fjällgren, 32, är artist och renskötare. Han föddes i Colombia men adopterades senare av en samisk familj i Sverige. Redan som 14-åring uppträdde han för kungen, men det riktiga genombrottet kom 2014 då han stod som vinnare av tv-programmet Talang. Jon Henrik Fjällgren har tävlat i Melodifestivalen flera gånger och även medverkat i Let’s dance.

Johan Jureskog

Johan Jureskog medverkar i Fångarna på fortet den 6 september 2019

Johan Jureskog. Foto: Jerker Ivarsson/Aftonbladet/TT

Johan Jureskog, 44, är kock har lagat mat i såväl Nyhetsmorgon som Förkväll i TV4. Han äger flera restauranger och var under flera år med i det svenska kocklandslaget. År 2013 medverkade han i tv-programmet Kockarnas kamp.

Malin Berghagen

Malin Berghagen medverkar i Fångarna på fortet den 6 september 2019

Malin Berghagen. Foto: Olle Sporrong/EXP/TT

Malin Berghagen, 53, är skådespelare, bloggare och programledare. Hon arbetar också som yogalärare och har skrivit flera böcker om hälsa och yoga. Hon är dotter till artisterna Lasse Berghagen och Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Daniel Norberg

Daniel Norberg medverkar i Fångarna på fortet den 6 september 2019

Daniel Norberg. Foto: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Daniel Norberg, 29, är komiker och slog igenom via sin kanal på Youtube där han gjorde parodier och humoristiska musikvideos tillsammans med sin bror Emil Norberg. Deras parodi på Melodifestivalen fick stor uppmärksamhet 2014. Sedan dess har Daniel Norberg bland annat varit programledare för programmet Mumbo Jumbo. 2018 kom han på en andraplats i Let’s dance.

Christian Åkesson

Louise Nordahl, Daniel Norberg och Christian Åkesson medverkar i Fångarna på fortet den 6 september 2019

Louise Nordahl, Daniel Norberg och Christian Åkesson. Foto: Gustav Hallén/TV4

Christian Åkesson, 33, är skådespelare, komiker och imitatör. Han har en bakgrund inom studentspexen i Lund och stod tidigt på Malmö operas scen. På senare tid har han synts flitigt i tv-program som Mumbo Jumbo, Ballar av stål och Partaj.

Louise Nordahl

Louise Nordahl medverkar i Fångarna på fortet den 6 september 2019

Louise Nordahl. Foto: Eero Hannukainen/TT

Louise Nordahl, 25, är skådespelare och imitatör. Hon har arbetat på SVT med humor och satir och 2018 fick filmen där hon driver med skoldebatten stor uppmärksamhet. Vid sidan av skådespeleriet har Louise Nordahl också studerat till socionom.

 

Deltagare i Fångarna på fortet: 13 september

Lag 1: Kisthi Tomita, Chris Kläfford och Sebastian Walldén

Lag 2: Tony Irving, Lancelot Hedman Graaf och Jasmine Kara

Kishti Tomita

Kishti Tomita medverkar i Fångarna på fortet den 13 september 2019

Kishti Tomita. Foto: Eero Hannukainen/TT

Kishti Tomita, 55, är mest känd från sin medverkan som jurymedlem i Idol. Hon är ursprungligen röstcoach och har arbetat med artister som Robyn, Paula Abdul och Loreen. Vid sidan av Idol har hon medverkat i en rad tv-program, som Så ska det låta, Doobidoo och Hela kändissverige bakar.

Chris Kläfford

Chris Kläfford medverkar i Fångarna på fortet den 13 september 2019

Chris Kläfford. Foto: Mattias Hansson/TT

Chris Kläfford, 30, slog igenom i Idol 2017 där han stod som vinnare i slutet av programmet. Artisten hade sökt till programmet flera gånger tidigare, men aldrig lyckats ta sig vidare till kvalveckan. Hans tolkning av John Lennons klassiker Imagine har sett miljontals gånger på Youtube och under 2019 tävlar han i det amerikanska underhållningsprogrammet America’s got talent.

Sebastian Walldén

Sebastian Walldén medverkar i Fångarna på fortet den 13 september 2019

Sebastian Walldén. Foto: Mattias Hansson/TT

Sebastian Walldén, 24, är artist och vann Idol 2018. Våren 2019 släppte han sin första singel efter programmet. Han har tidigare berättat för SvD Junior om att växa upp med en adhd-diagnos.

Tony Irving

Tony Irving medverkar i Fångarna på fortet den 13 september 2019

Tony Irving. Foto: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Tony Irving, 53, är professionell dansare och jurymedlem i Let’s dance. Hans riktiga tilltalsnamn är Spencer och han växte upp i Storbritannien, men har bott i Sverige sedan 1996. Han har synts flitigt i tv de senaste åren och har medverkat i program som Doobidoo och även flertalet gånger i Fångarna på fortet. 2019 debuterade han som sommarvärd i P1.

Lancelot Hedman Graaf

Lancelot Hedman Graaf medverkar i Fångarna på fortet den 13 september 2019

Lancelot Hedman Graaf. Foto: Gustav Hallén/TV4

Lancelot Hedman Graaf, 19, är känd från realityserien Lance vs Livet där tittarna har fått följa hans väg mot att bli professionell MMA-utövare. Han är son till artisten och influensern Magdalena Graaf och före detta fotbollsproffset Magnus Hedman. Han var en av deltagarna i Let’s dance våren 2019 där han slutade på en tredjeplats.

Jasmine Kara

Jasmine Kara medverkar i Fångarna på fortet den 13 september 2019

Jasmine Kara. Foto: Eero Hannukainen/TT

Jasmine Kara, 31, är artist och låtskrivare. Hon växte upp i Örebro, men efter att ha blivit indragen i en destruktiv relation i tonåren flyttade hon till New York för att satsa på musiken. Hon gav ut sitt första album 2010 och har turnerat i både Europa och USA. Hon tävlade i Melodifestivalen 2018 och har synts i tv-program som Let’s dance, Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg.