Gunilla Perssons mamma Iris är död: ”Är i fullständig chock”

Hollywoodfrun Gunilla Perssons mamma Iris Persson är död, meddelar Gunilla Persson på sin Instagram. Iris Persson blev 97 år.
– Den för mig mest värdefulla människan (förutom Erika) har ikväll lämnat jordelivet och mitt hjärta blöder, skriver hon i inlägget.

I flera år har Gunilla Persson vårdat sin mamma i sitt hem i Los Angeles, USA, vilket tittarna har fått följa i Svenska Hollywoodfruar. I ett långt och känslosamt Instagraminlägg meddelar nu Gunilla Persson att Iris Persson är död.

Se också: 5 saker du vill veta om Erika Persson
1:11

Efter reklamen: Se också: 5 saker du vill veta om Erika Persson

(1:11)

Slå på ljud

– Jag kan knappt skriva dessa rader så mycket faller tårarna. Jag är fortfarande i fullständig chock. Den för mig mest värdefulla människan (förutom Erika) har ikväll lämnat jordelivet och mitt hjärta blöder. Jag är så chockad och sitter timme efter timme bredvid henne här på sjukhuset…

Gunilla Persson till sjukhus – efter olycka i hemmet

Hon berättar också att dottern Erika Persson har varit ett stort stöd, och att de både sörjer mamman och mormodern.

– Hon läste in någonting väldigt fint som jag kommer att spela upp när jag vaknar på natten, vilket jag vet att jag kommer att göra. Vad hon läste upp för mig vill jag dela med mig när jag väl orkar och kan.

Gunilla Persson tackar också släkt och vänner för stöd och böner, och avslutar med en bit ur psalmen En tidig söndagsmorgon.

Erika Persson om stödet från mamma Gunilla

– Nu måste jag verkligen ta till mig orden i sången ”lägg inte blommor in vid graven för Jesus lever han är här”. Iris Viola Persson. 18 februari 1926 - 1 mars 2023

Tidigare i veckan berättade Gunilla Persson på sina sociala medier att Iris Persson drabbats av corona.

– Jag har den stora sorgen att berätta att mamma har Covid och fick diagnos på det i dag då hon fördes med mycket lågt blodtryck till sjukhuset, skrev hon då.

Hon berättar att hon trodde Iris Persson hade fått en stroke, eftersom ena ögat var öppet och munnen lutade åt sidan.

Men neurologen sa till mig att det var inget slaganfall och det var ju en stor lättnad, skrev hon då.

Flera kändisar har kommenterat inlägget för att visa sitt stöd. Bland annat skriver Kristina ”Keyyo” Petrushina ”Beklagar sorgen så djupt. All kärlek och styrka till er familj”.