Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Gunilla Perssons mamma Iris är död: ”Är i fullständig chock”

02 mar, 2023 
Hollywoodfrun Gunilla Perssons mamma Iris Persson är död, meddelar Gunilla Persson på sin Instagram. Iris Persson blev 97 år.
– Den för mig mest värdefulla människan (förutom Erika) har ikväll lämnat jordelivet och mitt hjärta blöder, skriver hon i inlägget.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I flera år har Gunilla Persson vårdat sin mamma i sitt hem i Los Angeles, USA, vilket tittarna har fått följa i Svenska Hollywoodfruar. I ett långt och känslosamt Instagraminlägg meddelar nu Gunilla Persson att Iris Persson är död.

Se också: 5 saker du vill veta om Erika PerssonBrand logo
Se också: 5 saker du vill veta om Erika Persson

– Jag kan knappt skriva dessa rader så mycket faller tårarna. Jag är fortfarande i fullständig chock. Den för mig mest värdefulla människan (förutom Erika) har ikväll lämnat jordelivet och mitt hjärta blöder. Jag är så chockad och sitter timme efter timme bredvid henne här på sjukhuset…

Annons

Hon berättar också att dottern Erika Persson har varit ett stort stöd, och att de både sörjer mamman och mormodern.

– Hon läste in någonting väldigt fint som jag kommer att spela upp när jag vaknar på natten, vilket jag vet att jag kommer att göra. Vad hon läste upp för mig vill jag dela med mig när jag väl orkar och kan.

Gunilla Persson tackar också släkt och vänner för stöd och böner, och avslutar med en bit ur psalmen En tidig söndagsmorgon.

– Nu måste jag verkligen ta till mig orden i sången ”lägg inte blommor in vid graven för Jesus lever han är här”. Iris Viola Persson. 18 februari 1926 - 1 mars 2023

Annons

Tidigare i veckan berättade Gunilla Persson på sina sociala medier att Iris Persson drabbats av corona.

– Jag har den stora sorgen att berätta att mamma har Covid och fick diagnos på det i dag då hon fördes med mycket lågt blodtryck till sjukhuset, skrev hon då.

Hon berättar att hon trodde Iris Persson hade fått en stroke, eftersom ena ögat var öppet och munnen lutade åt sidan.

Men neurologen sa till mig att det var inget slaganfall och det var ju en stor lättnad, skrev hon då.

Flera kändisar har kommenterat inlägget för att visa sitt stöd. Bland annat skriver Kristina ”Keyyo” Petrushina ”Beklagar sorgen så djupt. All kärlek och styrka till er familj”.

Annons