Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Gustav Mandelmann om sorgen efter familjetragedin

04 feb, 2020 
Lina Arvidsson
Gustav och Marie Mandelmann kramar om varandra.
Mandelmanns gård går livet sin gilla gång med TV4-profilerna Gustav och Marie Mandelmann. Nu berättar Gustav om sorgen efter sin mamma, Ann-Kathrin, som nyligen gått bort.
– Min mamma älskade att komma hit till vår trädgård, säger han.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Gustav Mandelmann, 54, och Marie Mandelmann, 55, gör återigen succé med sitt program Mandelmanns gård som sänds på TV4. I programmet får tittarna följa livet på parets gård på Österlen i Simrishamns kommun – och det är många som är intresserade. Runt en miljon svenskar ser programmet på tv.

Gustav och Marie har varit gifta sedan 1992 och har barnen Aaron, 30, Tora, 29, Disa, 26, och Joel, 19, tillsammans.

I december förra året fick familjen dessutom tillökning när Marie och Gustav fick sitt första barnbarn.

– Det är fantastiskt. Allt har gått bra och det blev en liten flicka som är jättegullig. Men hon kom lite för tidigt, egentligen skulle det ha blivit först i januari, sa Marie Mandelmann i december till Aftonbladet.

Men i familjens liv finns också sorg. I senaste avsnittet av Mandelmanns gård berättar Gustav om saknaden efter sin mamma, Ann-Kathrin.

I programmet ses Gustav planera ett kastanjeträd i trädgården – som ett minne av mamman.

Ett träd till Gustavs mamma

För hunden Siri berättar Gustav Mandelmann om planen.

Annons

– Jag tänkte att den här kastanjen får bli ett minnesträd, Siri. Du vet, ett sådant träd som när man ser det växa så tänker man på en viss person, säger Gustav.

Han fortsätter:

– Du vet, det är en i min familj som jag saknar jättemycket, som precis har gått bort. Jag tänkte att det här får bli minnesträdet, säger han.

Gustav berättar att Ann-Kathrin var 95 år när hon gick bort och de sista fem åren satt hon i rullstol.

– Men det har gått. Mamma har ju haft ett otroligt glatt humör faktiskt. Och hela tiden vill vara med, berättar han. ”Jag vill vara med. Jag vill fortsätta leva.” Så har hon sagt, ända tills nu för någon månad sedan, säger han.

Gustav berättar också att hans mamma alltid såg det goda i människor och att hon var en välsedd gäst på Mandelmanns gård.

– Min mamma älskade att komma hit till vår trädgård och se hur allting blommade och se hur allting kunde bli så bra av ingenting.

När Gustav var liten var han tillsammans med sin mamma hela tiden när han var liten, och det är så han kommer att minnas sin barndom med henne.

– Som en enda lång, härlig promenad med morsan, säger Gustav Mandelmann.

Foto: Eero Hannukainen/TT, Björn Lindahl/TT, TV4, Henrik Montgomery/TT

Annons