Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Gustav och Marie Mandelmann lämnar gården

24 nov, 2022 
Simon Nilsson Larsson
Det brukar bli en jul på gården Djupadal för paret Mandelmann och tv-tittarna. Så blir det inte i år.
Istället reser de till Italien.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

En av höjdpunkterna med julen är alla mysiga program som leder fram till dopparedagen.

Se också: Marie och Gustav Mandelmanns kärlekssagaBrand logo
Se också: Marie och Gustav Mandelmanns kärlekssaga

Gustav och Marie Mandelmann brukar vara en uppskattad del av tablån på TV4, och så blir det även i år.

Däremot så kommer paret inte att fira julen på den från tv kända gården Djupadal. De överger nämligen Österlen till förmån för Portico di Romagna i norra Italien.

Därför lämnar de gården

I Mandelmanns jul, som sänds i två avsnitt med start måndag den 12 december på TV4, får tittarna följa med paret på resan ner till sydeuropa. Och paret tar inte flyget utan reser istället med tåg.

I den italienska byn känner Gustav och Marie Mandelmann ett annat par: Marisa och Giovanni Cameli som driver ett värdshus där. De träffades för flera år sedan när Gustav och Marie besökte stället. De kom så pass bra överens att de blev inbjudna att stanna kvar och fira jul med italienarna.

Annons

– Den här byn är ju lite grann som Österlen, en avfolkningsbygd där man är väldigt öppen för att ta emot nya människor, säger Marie Mandelmann i en intervju med Expressen.

– Så ska man ju själv tänka om man ser en vilsen familj hemma i Rörum och snön börjar falla... ”Kom in, du kan ta min säng!”, fyller Gustav Mandelmann i.

Firar lucia i Italien

Under vistelsen i Italien passade paret på att fira Lucia i den lilla byn.

– Det har inte samma tradition att gå runt och sprida ljus, så vi fick lussa för dem. Men det roliga var att de kunde alla låtar, säger Marie Mandelmann till tidningen.

Tidigare i år tävlade Marie Mandelmann i Let's dance, och fick även då en välförtjänt paus från det hårda arbetet på gården.

– Ja, och samtidigt känns det som att jag har fått semester och det blir ju så uppenbart när det är massor där hemma och så kan jag bara gå in i den här bubblan, berättade hon i samband med det.

Annons