Gustav och Marie Mandelmanns paus – efter jobbiga tiden

Gustav och Marie Mandelmann

TT

Efter en hektisk start på jobbåret 2022 behövde paret Mandelmann lite vila, och bestämde sig därför för att stänga gården.

Under våren syntes Marie Mandelmann i ett av TV4:s stora underhållningsprogram Let's dance. Där bildade hon par med dansaren Jonathan Näslund. Trots lovord från juryn och tittare blev det ingen vinst för duon, men en hedersvärd tredjeplats lyckades de i alla fall dansa hem.

– Det har varit en av de roligaste utmaningarna jag gett mig in i, säger hon i programmet efter att ha fått lämna.

Se också: Marie och Gustav Mandelmanns kärlekssaga
0:46

Efter reklamen: Se också: Marie och Gustav Mandelmanns kärlekssaga

(0:46)

Slå på ljud

Vid sidan om det glansiga dansgolvet bildar Marie par med livspartnern Gustav Mandelmann, och de har hållit fast vid varandra i över 30 år. Och medan hon tävlade i Stockholm höll han ställningarna på gården hemma i Skåne.

– Alltså, det här är så annorlunda verkligen. Har inte alla en hemlig dröm om att vilja lära sig dansa? Sen har jag ju sagt att ”nej, jag vill inte delta i tävlingar och sådär”. Sen började jag liksom tänka efter att det här behöver jag ju inte tänka som en tävling. Snarare att jag får världens lyxliv. En egen dansare och jag får dansa hela dagarna. Och jag får semester, sade Marie Mandelmann i Nyhetsmorgon innan sin medverkan i Let's dance.

Framtiden för gården Djupadal

Efter programmet var det alltså slut på semestern, och hon begav sig tillbaka till gården Djupadal. Där har de hållit till i 25 år, och fler lär det bli.

– Vi är inte färdiga med den här platsen, utan vi känner fortfarande att det finns så mycket som vi kan förstärka här och där och förändra, säger Gustav Mandelmann i ett jubileumsavsnitt av Mandelmanns gård från tidigare i år.

Vid sidan om arbetet på gården har paret kämpat på det privat planet. Gustav Mandelmann har nämligen fått diagnosen bipolär sjukdom, vilket emellanåt varit jobbigt för relationen. Det kan bland annat handla om olika inköp som han inte diskuterat med sin partner.

– Då känner man ju sig kränkt, du går över mina gränser hela tiden. Det är ju jätte-, jättejobbigt, sade Marie Mandelmann när hon och maken gästade Malou efter tio, och förklarade att hon måste sätta stopp för planerna, vilket gör att hon känner sig tråkig.

– Det började med att jag sade att ”jag orkar inte längre, jag håller på att gå in i väggen”. Men du förstod inte de signalerna för du var så uppe i varv, fortsätter Marie.

Parets paus

Och så klart har både tv-inspelning och arbetet på gården kostat på, och tidigare i somras valde därför paret att ta en välförtjänt ledighet.

”Efter idag tar vi en liten paus! Trädgårdarna öppnar igen den 26 augusti. Då har vi öppet fredagar, lördagar och söndagar istället”, skriver de i ett Instagram-inlägg.

Foto: TT

SE OCKSÅ: 10 svenska kändisar med deras okända föräldrar
0:59

Efter reklamen: SE OCKSÅ: 10 svenska kändisar med deras okända föräldrar

(0:59)

Slå på ljud