Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Gynning om förändringarna: ”Blir så jävla trött på mig själv”

10 maj, 2021 
Sofia Sundqvist
Porträttbild av Carolina Gynning som tittar in i kameran. Hon har blå ögon och medellångt blont hår.
Carolina Gynning ska ta en paus från omväxlingarna.
Konstnären, poddaren och tv-profilen Carolina Gynning har gjort en förändring i sitt utseende – och slår därmed ett slag för det naturliga.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Snart blir konstnären och mångsysslaren Carolina Gynning även trebarnsmamma. Hon väntar just nu en dotter tillsammans med pojkvännen Viktor Philipsson, som beräknas att födas under sommaren 2021. Barnet blir parets första gemensamma barn.

Inför födseln har Carolina Gynning gjort både förändringar och förberedelser. Tidigare i vår besökte hon Ibiza tillsammans med sin mamma Agneta Gynning. Där hölls en graviditetsritual för Carolina med hjälp av två kvinnliga shamaner, där de hade en ceremoni och bad böner för dottern i magen.

Carolina Gynning gör graviditetsritual på IbzaBrand logo
Carolina Gynning gör graviditetsritual på Ibza

Carolina Gynning upprepar misstaget med håret

Men Carolina Gynning förbereder sig inte bara genom att ge kraft och välsignelse till sitt inre, utan går också igenom yttre förändringar.

Annons

Känns ju brutalt onödigt att ha extensions när man föder barn.

Trots att Carolina Gynnings vanliga hår är tjockt och fint har hon använt sig av hårförlängningar, något som kan bli kontraproduktivt i längden – till en början ger det ett än tjockare och vackert svall, men slitaget leder ofta till att det naturliga håret lämnas tunt. Det är något som tidigare hänt Carolina – för henne tog det två år att få tillbaka det stora svallet.

Trots den långa tiden det tog för håret att bli återställt så har hon ändå lyckats att utsätta det för nya påfrestningar, blekningar och hårförlängningar. Nu måste hon börja om igen.

"Jag tog ut alla mina extensions häromdagen! Känns ju brutalt onödigt att ha extensions när man föder barn plus att jag EGENTLIGEN har världens finaste tjockaste hår. Men nu har jag förstört det med ljust och mörkt och hit och dit. Jag blir så jävla trött på mig själv.."

Gynning skriver vidare att hon nu ska låta håret vila från klippning, färg och förlängningar i ett helt år.

Det kanske bara är de som själva hamnat i spiralen med hårförlängningar som vet hur lätt det kan vara att fastna: Det som börjar med att man vill ha längre och kanske tjockare hår, kan sluta med att ens naturliga hår blir tunnare än tidigare.

Som tur är har Gynning hittat en ny favoritfrisyr som funkar under tiden håret får vila – och förhoppningsvis hinner hon inte tröttna på den.

Annons