Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Här är alla artister som turnerar med Diggiloo 2018

29 nov, 2017 
Minna Wallén-Widung
Den numera klassiska sommarturnén Diggiloo kommer tillbaka också sommaren 2018. Bland de medverkande artisterna finns Tommy Nilsson, Ola Salo och Charlotte Perrelli.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Diggiloo drog i gång första gången sommaren 2003. Sedan dess har 1,6 miljoner människor sett den tre timmar långa showen, enligt Diggiloos hemsida.

Artisterna för Diggiloo 2018
Diggiloo 2018. Foto: Axel Öberg

Sommaren 2018 är det dags för Diggiloo att dra ut på nya äventyr. Här är alla artister som medverkar i Diggiloo 2018:

David Lindgren

David Lindgren
David Lindgren. Foto: IBL

David Lindgren, 35, är född och uppvuxen i Norrbotten. Efter att ha gått teaterlinjen på gymnasiet pluggade han vidare på Performing Arts School i Göteborg. Efter studierna har han medverkat i en rad musikaler, som Mamma Mia! och Hairspray, och 2012 deltog han för första gången i Melodifestivalen. Han slutade på en fjärdeplats med låten Shout it out och året därpå kom han på en åttondeplats i finalen med bidraget Skyline.

Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

2016 deltog han i Melodifestivalen för tredje gången och i år var han programledare för hela tävlingen tillsammans med Clara Henry och Hasse Andersson. Det är också klart att han ska leda Melodifestivalen 2018.

David Lindgren är gift med Kristina och de har två barn tillsammans.

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli
Charlotte Perrelli. Foto: IBL

Charlotte Perrelli föddes 1974 som Charlotte Nilsson i småländska Hovmantorp. I slutet av 80-talet och början av 90-talet turnerade hon som sångerska i flera olika dansband. 1997 blev hon sångerska i Wizex och året därpå blev bandet nominerat till en Grammis. 1999 vann Charlotte Perrelli Melodifestivalen med låten Tusen och en natt och senare det året vann hon hela Eurovision Song Contest. Låten hade då bytt namn till Take me to your heaven. Samma år lämnade hon Wizex för att satsa på sin solokarriär.

Annons

Sedan dess har hon hunnit släppa nio album och tävla flera gånger i Melodifestivalen. Hon har medverkat som jurymedlem i Talang och Idol och haft roller i flera musikaler.

Mellan 2003 och 2008 var Charlotte Perrelli gift med Nicola Perrelli. De har två barn tillsammans. Sedan 2015 är hon gift med Anders Jensen som hon också har barn med.

Ola Salo

Ola Salo
Ola Salo. Foto: Jerker Ivarsson/Aftonbladet/IBL

Ola Salo, 40, föddes som Rolf Ola Anders Svensson i Avesta, Dalarna. Han växte upp i Småland tillsammans med sina föräldrar och fyra syskon. 1991 bildade han gruppen The Ark tillsammans med Lars ”Leari” Ljungberg, Mikael Jepson och Magnus Olsson.

1996 tog han artistnamnet Ola Salo och tillsammans med de övriga medlemmarna i The Ark har han genom åren nått stora framgångar. Bland låtskatten finns exempelvis The worrying kind, It takes a fool to remain sane och One of us is gonna die young. Bandet har gett ut sex album.

Annons

Vid sidan av framgångarna med The Ark, har Ola Salo medverkat i flera musikaler, som Kristina från Duvemåla och Jesus Christ Superstar. Han har också bland annat varit med i Så mycket bättre, agerat coach i talangtävlingen The Voice och sommarpratat i Sveriges radio.

Ola Salo är gift och har två barn.

Tommy Nilsson

Tommy Nilsson
Tommy Nilsson. Foto: Björn Lindahl/Aftonbladet/IBL

Tommy Nilsson föddes 1960 i Solna, Stockholm. Han blev sångare i rockbandet Horizont i slutet av 70-talet och fick tack vare det ett skivkontrakt i Frankrike. Där rönte han stora framgångar innan han återvände till Sverige igen.

1985 blev han sångare i rockbandet Easy Action, men gruppen upplöstes bara något år senare. Tommy Nilsson satsade då på en solokarriär och det stora genombrottet kom 1987 med Allt som jag känner som han sjöng tillsammans med Tone Norum. 1989 vann han Melodifestivalen med låten En dag och slutade på en fjärdeplats i ESC.

Annons

Tommy Nilssons hitkavalkad fortsatte under 1990-talet, med Öppna din dörr och Dina färger var blå. Han har också medverkat i en rad tv-produktioner och musikaler. 2016 var han en av de medverkande artisterna i Så mycket bättre.

Tommy Nilsson har varit gift med Malin Berghagen, och har två barn tillsammans med henne. Sedan 2008 är han sambo med musikalartisten Linda Olsson som han har ett barn tillsammans med. Totalt har Tommy Nilsson fem barn.

Mariette

Mariette
Mariette. Foto: IBL

Mariette Hansson, 34, kommer från Harplinge i Halmstad kommun, men bor numera i Stockholm. Hon fick tidigt sin första gitarr och redan i sjunde klass började hon uppträda. När hon var 16 år deltog hon i TV4-programmet Sikta mot stjärnorna.

Annons

År 2000 bildade hon coverbandet Ethan Xiphias tillsammans med två kompisar. Bandet turnerade runt i landet och hade även spelningar ute i Europa. Hon har släppt flera skivor under artistnamnet MaryJet och 2009 deltog hon i TV4-programmet Idol, där hon slutade på en fjärdeplats.

2015 deltog Mariette i Melodifestivalen med låten Don’t stop believing och 2017 med låten A million years. Nyligen blev det klart att hon kommer att delta i Melodifestivalen också 2018. Hon har turnerat med bland annat Tommy Nilsson, Magnus Uggla och Ace Wilder.

Mariette bor i Stockholm tillsammans med sin sambo.

Kamferdrops

Kamferdrops
Kamferdrops. Foto: IBL

Bakom artistnamnet Kamferdrops gömmer sig den norska artisten Heidi Musum, 24, från Oslo. Sommaren 2017 fick hon en jättehit med sin cover på Kikki Danielssons Jag trodde änglarna fanns. På kort tid fick låten över tio miljoner spelningar på Spotify, och den spelades flitigt på klubbar runt om i Norden.

Annons

Kamferdrops uppträder alltid maskerad, men i somras avslöjades hennes identitet i flera medier. Nyligen blev det klart att Kamfersdrops tävlar i svenska Melodifestivalen 2018.

Méndez

Méndez
Méndez. Foto: IBL

Méndez, tidigare DJ Méndez, är artistnamnet för Leopoldo Jorge Méndez Alcayaga, 42. Méndez föddes 1975 i Valparaiso, Chile. 1986 flyttade han till Sverige tillsammans med sin mamma och sina syskon där han växte upp i Stockholm.

Méndez har tidigare berättat om sitt drogmissbruk i unga år för Aftonbladet. Vändningen kom 2010 då han fick behandling för sitt missbruk.

Det stora genombrottet kom 1999 med låten Razor tounge och året därpå släpptes han debutalbum, Latino for life. Méndez deltog i Melodifestivalen både 2002 och 2003 och ska också delta i tävlingen 2018.

Annons

Méndez bor numera den största delen av tiden i Chile tillsammans med sin fru och sex barn. År 2016 meddelade Méndez att han skulle ställa upp i borgmästarvalet i hemstaden Valparaiso.

Ida Redig

Ida Redig
Ida Redig. Foto: IBL

Ida Redig föddes 1987 i Göteborg. Hon har varit verksam musiker i flera år, bland annat som förband åt Marit Bergman och Titiyo. 2010 kom hennes debutalbum Standing here.

2014 åkte hon ut på turné med gruppen Kent, som körsångerska. Hon har haft en roll i SVT-serien Upp till kamp och 2013 skrev hon musiken till filmen Små citroner gula. 2016 kom Ida Redigs tredje album, Tills döden skiljer oss åt.

Ida Redig har tidigare berättat att hennes familj har vänt henne ryggen och inte stöttat hennes beslut att satsa på en karriär inom musiken. Ida Redig är en av artisterna som är klara för Melodifestivalen 2018.

Christer Björkman

Christer Björkman
Christer Björkman. Foto: IBL

Christer Björkman föddes 1957 i Borås. Han utbildade sig först till frisör och drev en egen salong i hemstaden Borås, men började också jobba med musik på 80-talet. 1992 vann han Melodifestivalen med låten I morgon är en annan dag. Låten blev ingen succé i Eurovision Song Contest det året, men Christer Björkman fick uppenbarligen mersmak.

Annons

Redan året därpå deltog han igen, med låten Välkommen till livet. Inte heller den blev någon större hit och sedan 2002 är Christer Björkman i stället den som arrangerar festivalen. Som festivalgeneral har han det övergripande artistansvaret och är den som i slutändan beslutar om vilka bidrag och vilka artister som ska få delta i tävlingen.

Christer Björkman är gift med körsångaren Martin Kagemark. Han har tidigare berättat att han som 16-åring utsattes för sexuella övergrepp av en äldre manlig skådespelare, och att händelsen satt djupa spår i honom.

Marika Carlsson

Marika Carlsson
Marika Carlsson. Foto: IBL

Marika Carlsson föddes 1973 i Etiopien. Under sitt första levnadsår rådde stor svält i landet och Marika hittades till synes livlös i ett dike av svenska hjälparbetare. Två år gammal adopterades hon till Mönsterås i Sverige.

Annons

Familjen flyttade därefter till Lund och Marika pluggade teologi och jobbade som undersköterska, innan hon slog sig in på komikerbanan. Hon har bland annat medverkat i humorprogrammen Parlamentet och Grillad.

Mellan 2010 och 2014 turnerade hon med den egna föreställningen En negers uppväxt, som handlar om hennes uppväxt och erfarenheter av mobbning, rasism och fördomar. Föreställningens namn vållade stor uppmärksamhet. Showen visades i SVT 2015. Marika Carlsson har också varit sommarpratare i Sveriges radio och programlett det egna programmet Marika i P4.

2016 kom hon ut som homosexuell och gjorde upp med sin frireligiösa uppväxt i föreställningen Jag är Gud.

Hela turnéplanen – hit kommer Diggiloo 2018:

Malmö – 4 juli

Hok – 6 juli

Ulricehamn – 7 juli

Borgholm – 12 juli

Bromölla – 13 juli

Halmstad – 14 juli

Rättvik – 20 juli

Bispgården – 21 juli

Umeå – 22 juli

Göteborg – 26 juli

Åmål – 27 juli

Kristinehamn – 28 juli

Västervik – 29 juli

Vagnhärad – 2 augusti

Karlsborg – 3 augusti

Båstad – 4 augusti

Ystad – 5 augusti

Lidköping – 10 augusti

Motala – 11 augusti

Strömsholm – 12 augusti

Bollnäs – 17 augusti

Stockholm – 18 augusti

Läs också:

Ola Salo tar med sig barnen på Diggilooturnén

Marika Carlsson programledare i Melodifestivalen

Annons