Här är alla tävlande i På spåret 2019/2020

Johar Bendjelloul och Josefin Johansson vann På spåret i SVT 2018.

Johar Bendjelloul och Josefin Johansson. Foto: Bo Håkansson/SVT/TT

Årets upplaga av På spåret i SVT har premiär den 6 december. Här är alla deltagare!

Den 6 december 2019 drar På spåret äntligen igång i SVT, och precis som vanligt är Kristian Luuk programledare och Fredrik Lindström domare.

Startfältet består av tre grupper med tre lag i varje. Alla lag tävlar mot varandra, och de bästa från varje grupp möts sedan i ett slutspel.

Nu har SVT offentliggjort deltagarlistan för programmet, och den bjuder på både debutanter och veteraner.

De tävlar i På spåret, grupp 1:

Inga-Britt Ahlenius och Peter Magnusson

Inga-Britt Ahlenius:

Inga-Britt Ahlenius tävlar i På spåret i SVT 2019/2020.

Inga-Britt Ahlenius. Foto: Janerik Henriksson/TT

Inga-Britt Ahlenius, 80, från Karlstad har en lång karriär som ämbetsman bakom sig. Hon har bland annat jobbat som budgetchef på Finansdepartementet, som Riksrevisionsverkets generalsekreterare och som tredje högsta chef inom FN. Hon har även arbetat mot korruption i EU-kommissionen.

Inga-Britt Ahlenius är ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademin, hedersdoktor vid Lunds universitet och en gästprofessur vid Handelshögskolan i Göteborg.

Peter Magnusson:

Peter Magnusson tävlar i På spåret i SVT 2019/2020.

Peter Magnusson. Foto: Janerik Henriksson/TT

Komikern Peter Magnusson, 44, kommer från Stockholm och slog igenom i tv-programmet Pyjamas i ZTV i början av 2000-talet. Tillsammans med parhästen David Hellenius har han producerat och medverkat i en rad humorprogram i tv, som Pass på, Godafton Sverige och Hey Baberiba. De två var också programledare för Idol 2004.

Peter Magnusson har sedan dess haft roller i flera långfilmer, som Sommaren med Göran och En gång i Phuket. Hösten 2019 är han aktuell med romantiska komedin Tills Frank skiljer oss åt. Peter Magnusson har en dotter sedan ett tidigare förhållande.

Cecilia Hagen och Jonatan Unge

Cecilia Hagen:

Cecilia Hagen tävlar i På spåret i SVT 2019/2020.

Cecilia Hagen. Foto: Karin Törnblom/TT

Cecilia Hagen, 73, är journalist och författare. Sedan 1973 har hon varit anställd av Expressen, där hon bland annat skrivit många uppskattade krönikor. Vid sidan av jobbet som journalist har Cecilia Hagen också skrivit ett tiotal böcker, bland annat De osannolika systrarna Mitford: En sannsaga och Mina resor med Diana.

Hon har mottagit både Stora journalistpriset och Sankt Eriksmedaljen som delas ut till "förtjänta stockholmare". 1995 vann hon På spåret tillsammans med Tomas Tengby, men detta året tävlar hon med sin son – komikern Jonatan Unge.

Joantan Unge:

Jonatan Unge presenteras som sommarpratare av Sveriges radio 2018.

Jonatan Unge. Foto: Karin Törnblom/TT

Jonatan Unge: Jonatan Unge, 40, är ståuppkomiker och har medverkat i en rad radio- och tv-produktioner. Mellan 2013 och 2019 medverkade han i poddradioprogrammet Lilla Drevet tillsammans med bland annat Liv Strömqvist och Nanna Johansson.

Hösten 2019 är han aktuell i tv-serien Kurs i självutplåning i SVT. Jonatan Unge utsågs till Årets manliga komiker på Svenska stand up-galan 2018. Han konverterade till judendomen i ung ålder, något han också berättade om i sitt sommarprat i Sveriges radio 2018. Jonatan Unge har en dotter tillsammans med skådespelaren Sissela Benn.

Josefin Johansson och Johar Bendjelloul

Josefin Johansson:

Josefin Johansson tävlar i På spåret i SVT 2019/2020.

Josefin Johansson. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Josefin Johansson, 37, växte upp i Halland. Hon inledde sin karriär som programledare i Sveriges radio, där hon har hörts i program som Pang Prego och Funky Town i P3. Hon har också synts i tv-program som Grillad och Syskonen tillsammans med kollegan Jesper Rönndahl. Hon har också synts i program som Partaj och Extra Extra! och har jobbat med stand up i många år.

2013 tog hon hem priset för "Årets humor" på Kristallengalan. Josefin Johansson är sedan 2018 programledare för Smartare än en femteklassare. Hon vann På spåret tillsammans med parhästen Johar Bendjelloul 2018.

Johar Bendjelloul:

Johar Bendjelloul under utdelningen av Stora journalistpriset.

Johar Bendjelloul. Foto: Christine Olsson/TT

Johar Bendjelloul, 44, är journalist och programledare. Han har bland annat jobbat med program som Babel, Kulturnyheterna och Godmorgon Sverige i SVT. Han har också varit programledare för P1 Morgon i Sveriges radio.

Sedan 2017 arbetar Johar Bendjelloul på Dagens nyheter. Han har två barn sedan ett tidigare förhållande och avslöjade i september 2019 för Aftonbladet att han och nuvarande sambon My Rohwedder väntar sitt första gemensamma barn.

De tävlar i På spåret, grupp 2:

Isobel Hadley-Kamptz och Kalle Lind

Isobel Hadley-Kamptz:

Isobel Hadley-Kamptz tävlar i På spåret i SVT 2019/2020.

Isobel Hadley-Kamptz. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Isobel Hadley-Kamptz, 43, är journalist och författare, uppvuxen i Ludvika. Hon är verksam som frilansskribent och bland uppdragsgivarna finns Dalarnas tidningar, Expressen och Dagens nyheter. Hon driver en blogg hos Dagens media och har skrivit två böcker. Den första, Jag går bara ut en stund, kretsar kring sorgen om att förlora ett barn och bygger på hennes egna upplevelser. Isobel Hadley-Kamptz är mamma till en son.

Kalle Lind:

Kalle Lind tävlar i På spåret i SVT 2019/2020.

Kalle Lind. Foto: Johan Nilsson/TT

Johan Nilsson/TT

Kalle Lind, 44, är uppväxt i skånska Eslöv och jobbar som författare, radiopratare och manusförfattare. Han har hörts flitigt i Sveriges radio, i program som Hej domstol och Morgonpasset. Han har också varit producent för Tankesmedjan i P3.

Kalle Lind har skrivit manus till julkalendern i både SVT och Sveriges radio, samt flera barnböcker. Han har gett ut flera böcker genom åren, och är för tillfället aktuell med biografin Hasse Alfredson: En sån där farbror som ritar och berättar och podden Snedtänk. Kalle Lind gifte sig 2018 med kärleken Johanna Månsson.

Parisa Amiri och Gunnar Wetterberg

Parisa Amiri:

Parisa Amiri tävlar i På spåret i SVT 2019/2020.

Parisa Amiri. Foto: Mickan Palmqvist/Aftonbldet/TT

Parisa Amiri, 29, från Stockholm vann På spåret tillsammans med Gunnar Wetterberg 2019. Hon jobbar som frilansjournalist, redaktör och programledare. Hon driver en podcast tillsammans med Brita Zackari, och har tidigare bland annat skrivit en blogg på humorsajten 1000 apor samt varit redaktör för Nöjesguiden. Hon har också varit programledare för kulturprogrammet Kobra i SVT.

Gunnar Wetterberg:

Gunnar Wetterberg tävlar i På spåret i SVT 2019/2020.

Gunnar Wetterberg. Foto: Johan Jeppsson/TT

Gunnar Wetterberg, 66, från Malmö är historiker och författare. Han var samhällspolitisk chef för Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, mellan 1999 och 2013. Han har också jobbat på Utrikesdepartementet och Riksrevisionsverket.

Gunnar Wetterberg har skrivit böcker om bland annat Axel Oxenstierna och Arvid Horn. Han har tilldelats en rad priser och är hedersdoktor vid Lunds universitet. Han har också varit fristående kolumnist i Expressen.

Annamaria Fredholm och Mikael ”Äpplet” Appelgren

Annamaria Fredholm:

Annamaria Fredholm, 40, växte upp i Vargön, Västergötland. Hon arbetar som journalist, författare och sportkommentator. Hon började jobba som sportreporter 2006 och bland arbetsgivarna finns bland annat Dagens nyheter och Sportbladet. Hon har också jobbat som sportkommentator och reporter i SVT:s Vinterstudion.

2013 blev hon den första kvinnan som kommenterade en match i herrfotboll i tv. Hon debuterade som skönlitterär författare 2013, med boken Välkommen ut på andra sidan.

Mikael "Äpplet" Appelgren:

Mikael "Äpplet" Appelgren tävlar i På spåret i SVT 2019/2020.

Mikael "Äpplet" Appelgren. Foto: Jerker Ivarsson/Aftonbladet/TT

Mikael "Äpplet" Appelgren, 58, är en före detta bordtennisspelare på elitnivå. Han tillhörde under 1980- och 1990-talet den absoluta världseliten. Tre gånger blev han europamästare i herrsingel – första fången 1982 genom att slå Jan-Ove Waldner i finalen.

Han har blivit svensk mästare vid flera tillfällen och också rönt internationella framgångar – bland annat har han knipit guldmedaljen i VM. Efter sin aktiva karriär har Mikael Appelgren jobbat som tränare för elitserielaget Ängby/Spårvägen.

De tävlar i På spåret, grupp 3:

Farah Abadi och Johan Glans

Farah Abadi:

Farah Abadi tävlar i På spåret i SVT 2019/2020.

Farah Abadi. Foto: Johan Nilsson/TT

Farah Abadi, 31, växte upp i Landskrona. Hon arbetar som programledare i Sveriges radio. Mellan 2012 och 2014 var hon programledare för Din gata som sändes från Malmö. Hon debuterade i tv-sammanhang 2014, då hon var en av programledarna för Sommarlov i SVT. Farah Abadi har också varit programledare för program som Morgonpasset och Relationsradion samt haft ett eget program i P3. För tredje året leder hon i år satsningen Musikhjälpen, som sänds mellan den 9 och 15 december från Västerås.

Johan Glans:

Johan Glans. Foto: Johan Nilsson/TT

Johan Glans, 45, växte upp i Eslöv. Han debuterade som komiker 1994, då han för första gången stod på en stand up-scen i Malmö. Under sin långa karriär har han bland annat medverkat i flera humorsatsningar på tv, som Kvarteret Skatan, Parlamentet och Släng dig i Brunnen.

Han har också turnerat med showen Johan Glans – World Tour of Skåne och haft en roll i Monty Python-musikalen Spamalot. Han har utsetts till Årets skåning och mottagit Piratenpriset. Johan Glans är gift med komikern och regissören Sara Young och de har två barn tillsammans.

Ebba Hultkvist Stragne och Samuel Fröler

Ebba Hultkvist Stragne:

Ebba Hultkvist Stragne tävlar i På spåret i SVT 2019/2020.

Ebba Hultkvist Stragne. Foto: Karin Törnblom/TT

Ebba Hultkvist Stragne, 36, från Sollentuna blev känd i hela Sverige 1997, då hon gjorde rollen som Wilma i tv-serien Skärgårdsdoktorn. Efter det hade hon roller i flera svenska filmer och 2007 medverkade hon i underhållningsprogrammet Let's dance i TV4.

Hon har sedan dess studerat ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, och har en examen i civilekonomi. Hon jobbar i dag som rekryteringskonsult inom kommunikation. Våren 2019 var hon tillbaka i tv-rutan med tv-serien Den inre cirkeln. Hon är gift har två döttrar.

Samuel Fröler:

Samuel Fröler tävlar i På spåret i SVT 2019/2020.

Samuel Fröler. Foto: Karin Törnblom/TT

Samuel Fröler, 62, är skådespelare och kanske mest känd för sin roll som läkaren Johan Steen i tv-serien Skärgårdsdoktorn som hade premiär 1997. Han växte upp utanför Nybro i Kalmar län och utbildade sig vid Scenskolan i Göteborg på 1980-talet. Efter det jobbade han vid Stockholms stadsteater och 1989 hade han en roll i tv-serien Tre kärlekar.

Han har medverkat i en rad långfilmer och tv-serier samtidigt som han har spelat mycket teater. Samuel Fröler är gift med Susanne Jonsson Fröler och de har tre barn tillsammans. Han har dessutom tre barn sedan tidigare. Fotboll är ett stort intresse, och Kalmar FF är favoritlaget.

Emma Molin och Hanna Dorsin

Emma Molin:

Emma Molin tävlar i På spåret i SVT 2019/2020.

Emma Molin. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Emma Molin, 40, från Stockholm är skådespelare och manusförfattare. Hon har medverkat i en rad tv- och radioproduktioner, som Pang Prego och Partaj. Hon är en av medlemmarna i humorgruppen Grotesco och har varit programledare för både Guldbaggegalan och Grammisgalan.

Emma Molin växte upp med två föräldrar som var frikyrkopastorer. I dag lever hon tillsammans med Grotesco-kollegan Jakob Settergren och paret har två barn tillsammans.

Hanna Dorsin:

Hanna Dorsin tävlar i På spåret i SVT 2019/2020.

Hanna Dorsin. Foto: Karin Törnblom/TT

Hanna Dorsin, 46, föddes i Uppsala och har studerat vid Teaterskolan i Stockholm. Hon är en av medlemmarna i humorgruppen Grotesco och har haft roller i bland annat komediserien Helt perfekt och kriminaldramat Den döende detektiven.

Vid sidan av skådespelarkarriären har Hanna Dorsin också jobbat som undersköterska. Hanna Dorsin är gift med komikern och skådespelaren Henrik Dorsin och tillsammans har de två barn.

Augustifamiljen slutar som husband

I tio år har Augustifamiljen varit På spårets husband – men tidigare i år meddelade SVT att förra säsongen blev bandets sista. Ett av argumenten till avhoppet var att man ville få in fler kvinnor i programmet.

Här är de nya husbanden i ”På spåret”

Ett par månader innan årets säsongstart presenterade SVT sitt nya koncept, och då stod det klart att Augustifamiljen inte ersätts av ett nytt band – utan flera. I ett pressmeddelande skrev nämligen kanalen att varje tävlingsgrupp får sitt eget husband.

– Det känns som en genial idé att ersätta den svåröverträffade Augustifamiljen med dessa fyra så olika konstellationer. Det ska bli väldigt spännande att se vad de hittar på, kommenterade programledare Kristian Luuk då.

Här är de nya husbanden i På spåret:

  • Lada Egolaeva & Svenska Grammofonstudion. Spelar samtidigt som grupp 1 tävlar den, 6, 13 och 20 december.
  • Vaz. Spelar samtidigt som grupp 2 tävlar, den 27 december 2019 samt den 3 och 10 januari 2020.
  • Mando Diao. Spelar samtidigt som grupp 3 tävlar, den 17, 24 och 31 januari 2020.
  • Amason. Spelar under På spårets slutspel, den 7, 14, 21 och 28 februari 2020.

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: