Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Här är bönderna i ”Bonde söker fru – jorden runt” 2019/2020

17 okt, 2019 
Minna Wallén-Widung
Linda Lindorff är programledare för Bonde söker fru – jorden runt med premiär våren 2020 i TV4.
I den nya TV4-satsningen Bonde söker fru – jorden runt, letar fyra svenska singelbönder efter kärleken. Alla bor och jobbar utomlands, och hoppas nu hitta en kärlek från hemlandet. "Det här blir väldigt spännande, både att se hur våra bönder har det utomlands och att kunna hjälpa dem med det viktigaste av allt – kärleken", säger programledaren Linda Lindorff i ett pressmeddelande.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

TV4 satsar hårt på att utveckla sitt Bonde söker fru-koncept 2019. Under hösten sänds, förutom det klassiska ursprungsprogrammet, både webbserien Kärlek åt alla och programmet Bönderna berättar allt, där deltagarna berättar om allt som hände bakom kulisserna under inspelningarna.

Och tidigare i år meddelade TV4 att man dessutom tänker sända det helt nya programmet Bonde söker fru – jorden runt under våren 2020. Upplägget är detsamma som i originalserien, där ett antal singelbönder söker kärleken genom programmet. Intresserade singlar får skriva brev till bönderna som sedan väljer ut vilka de vill träffa, och förhoppningsvis uppstår ljuv magi mellan bönderna och någon av kandidaterna.

Kärleken har inga gränser!

Skillnaden är att i det nya programmet är bönderna bosatta i olika delar av världen. Bland deltagarna finns exempelvis en avokadobonde bosatt i Spanien och en köttbonde i Australien.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Det finns många svenska bönder där ute som vill träffa någon med samma bakgrund och språk, där man tillsammans i ett nytt land kan skapa en framtid tillsammans. Det här blir väldigt spännande, både att se hur våra bönder har det utomlands och att kunna hjälpa dem med det viktigaste av allt – kärleken, säger programledaren Linda Lindorff i ett pressmeddelande.

Annons

Efterlyser seriösa brevskrivare

I september reste hon till Australien för att träffa en av bönderna och i början av oktober tog hon flyget till Moçambique. Och hon verkar uppriktigt förtjust i alla fyra bönder.

– De kommer att sätta många hjärtan i brand, säger hon.

Nu hoppas hon att alla som är seriöst intresserade av en relation ska höra av sig och våga skriva ett brev.

– Det ska vara seriöst, inte någon som bara vill åka på tv-inspelning och få en gratis semester.

Clara Tengbom, exekutiv producent, hoppas på många kärleksbrev till de nya bönderna.

– Kärleken har inga gränser! Bönderna bor i helt olika delar av världen, men de har alla samma stora längtan efter kärlek. Är du singel – skriv ett brev. Det kan förändra ditt liv, säger hon i pressmeddelandet.

De söker kärleken i Bonde söker fru – jorden runt 2019

Här är alla bönder som hoppas hitta den stora kärleken i programmet:

Leif, 69 år, avokadobonde

Avokadobonden Leif söker kärleken i Bonde söker fru – jorden runt 2019/2020 i TV4.
Lief är avokadobonde i spanska Malaga. Foto: TV4

Leif bor i Malaga, Spanien. Han beskrivs av TV4 som änkemannen och familjefadern som gärna vill hitta någon att dela livet med. Han har massor av sprudlande energi och på listan över intressen står matlagning, trädgårdsarbete och att snickra. Hans favoritmånader på gården är januari och februari då han skördar tonvis av avokado. Att vara kär är den bästa känslan i världen, tycker Leif. Och nu längtar han efter att få känna den igen, skriver TV4.

Annons

På sin blogg skriver Linda Lindorff att Leif bott och arbetat hela sitt liv i Sverige, samtidigt som han alltid drömt om en gård på varmare breddgrader. Nu har den drömmen gått i uppfyllelse.

”Leif är en stark, positiv och livserfaren man på 69 år, en otroligt varm och känslosam man som älskar livet och är bra på att njuta likväl som att göra rätt för sig”, skriver hon. På bloggen avslöjar Linda Lindorff också att Leif har upplevt stor sorg i livet, då hans kärlek gick bort i cancer. Det gör att han uppskattar de små sakerna i livet än mer, enligt Linda Lindorff.

Michel, 33 år, frukt- och grönsaksbonde

Frukt- och grönsaksbonden Michel söker kärleken i Bonde söker fru – jorden runt i TV4 2019/2020.
Michel har vuxit upp i både Moçambique och Sverige. Foto: TV4

Michel bor i Linga Linga i Moçambique. Han är född och uppvuxen i Östersund, men har pendlat mellan de två länderna i hela sitt liv. Hans pappa bor i dag kvar i Sverige, medan Michels mamma bor i Moçambique, skriver Linda Lindorff på sin blogg.

Annons

Michel odlar frukt och grönsaker – allt från papaya till kokosnötter och tomater. Hans gård ligger intill havet och det är här han vill bilda familj i framtiden. Linda Lindorff beskriver hans gård som ”ett tropiskt paradis”, med bungalows, utedusch och stranden hundra meter bort. Förutom att arbeta på gården, jobbar Michel med välgörenhet och är aktiv i att skapa bättre förutsättningar för människor i närområdet.

Han söker en tjej som inte är för bekväm, som är beredd på hugga i och skita ner sig och som gillar utmaningar. ”Han är otroligt charmig, glad, allmänbildad, äventyrlig och smart, har gott självförtroende och är nog rätt bra på att förföra om tillfället känns rätt”, skriver Linda Lindorff.

Luigi, 46 år, vinbonde

Vinbonden Luigi tillsammans med programledaren Linda Lindorff inför programmet Bonde söker fru – jorden runt som sänds i TV4 2020.
Luigi på gården i italienska Piemonte tillsammans med programledaren Linda Lindorff. Foto: TV4

Luigi bor i Piemonte, Italien. Han är född och uppvuxen i Italien, men tack vare sin mamma pratar han också svenska. Han beskrivs som en man med en stor kärlek till svensk kultur, och det syns även på hans gård. ”I hans kök hittar man bilder på älgar, svenska flaggan, saker från Ikea och ett stort foto över sjön som ligger vid stugan i Dalarna”, rapporterar Linda Lindorff på sin blogg. Hon beskriver Luigi som glad och social.

Annons

Förutom att tillverka eget vin, har Luigi också stora äppelodlingar. Han säger sig nu vara redo att hitta sin stora kärlek, som helst ska vara svensk. Hans drömkvinna får gärna dela hans intressen för vin och god mat, enligt TV4. Förutom kulinariska upplevelser, står också löpträning och skidåkning på listan över Luigis intressen.

Andreas, 31 år, köttbonde

Köttbonden Andreas söker kärleken i Bonde söker fru – jorden runt som sänds i TV4 2020.
Andreas jobbar som köttbonde i Australien. Foto: TV4

Andreas bor i Harden, Australien. Han beskrivs som en värmländsk charmör som fick nog av de svenska vintrarna och flyttade till Australien. Där jobbar han på en gård som köttbonde med drygt 3 000 kor. Han beskriver sig själv som snäll, hjälpsam och envis, enligt TV4. Linda Lindorff tycker så här: ”Han är en charmig cowboy som man har kul med och som är lätt att prata med”.

Annons

Andreas har siktet inställt på att en dag driva en egen stor gård i Australien och letar nu efter en tjej som är villig att dela hans dröm. Till Linda Lindorff säger han att han söker en tjej som är glad och positiv, som inte drömmer om lyxliv utan som uppskattar de små sakerna i livet – en vacker solnedgång, en kall öl efter jobbet eller en tur med bilen uppe i bergen.

Då har Bonde söker fru – jorden runt premiär

Det första castingprogrammet för Bonde söker fru – jorden runt, då de fyra bönderna presenteras för tittarna, sänds den 28 oktober klockan 21.00 i TV4, samt på TV4 Play och C More. Programmet sänds sedan under våren 2020.

Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Annons