Här är första bilden på prins Harrys och Meghans son

Meghan Markle och prins Harry visar upp sin son för första gången
I måndags nåddes vi av nyheten om att prins Harry och Meghan Markle blivit föräldrar. Det blev en efterlängtad son – som prinsparet nu visar upp för första gången.

Klockan 05.26 den 6 maj blev prins Harry och Meghan Markle föräldrar för första gången. Paret fick en liten son på drygt 3 200 gram, och i en intervju med BBC berättade prins Harry hur det kändes som att han svävade på moln. Han förklarade också sin kärlek till Meghan Markle, och var noga med att poängtera hur stolt och imponerad han var över sin fru och alla andra kvinnor som genomgår en förlossning.

”Hur en kvinna gör det där, det de gör, går inte att förstå”, sa han bland annat i intervjun med den brittiska kanalen.

Nu har de nyblivna föräldrarna publicerat en första bild på det lilla barnet.

Därför är prins Harry och Meghan Markles son unik

Prins Harry och Meghan Markles son är på plats sju i den brittiska tronföljden, och det är inte speciellt troligt att han kommer att bli varken prins eller kung.

Däremot blir det senaste nytillskottet i den brittiska kungafamiljen unik på sitt sätt. Prins Harry och Meghan Markles son har nämligen dubbla medborgarskap. Det beror på att Meghan Markle fortfarande är amerikansk medborgare, och barnet per automatik ärver både mamman och pappans medborgarskap.

Närbild av Baby Sussex

Här är han – Baby Sussex! Mamma Meghan Markle och pappa prins Harry klappar ömt sin guldklimp.

Enligt uppgifter ska Meghan Markle vara i full gång med att bli brittisk medborgare, men den processen tar många år. Dessutom är det inte säkert att hertiginnan av Sussex kommer att avsäga sig sitt amerikanska medborgarskap ändå, utan bestämmer sig för att ha dubbelt.

Av Emma Castman/Femina

Foto: TT