Här är julklapparna som säljs vidare direkt!

Vissa julklappar är mer efterlängtade än andra. Speciellt kläder och porslin kan bli misslyckade gåvor. Åtminstone enligt Traderas statistik över vad som säljs kring jul.

Som alla vet är det inte helt enkelt att hitta julklappar som faller alla i smaken. Alla kanske inte vill ha en gräll skjorta eller en porslinskarott formad som en kanin.

Nu har säljsajten Tradera gjort en sammanställning av vilka ”misslyckade julklappar” som läggs ut till försäljning till jul. Vissa hamnar där redan på julaftonskväll.

Kläder svårt att ge bort

Enligt säljstatistik (24/12 2016 – 10/1 2017) är det först och främst de ”mjuka klapparna” som säljs.

– Det är ju alltid en chansning att köpa kläder i julklapp, eftersom alltifrån passform, storlek och stil ska passa den som får plagget, kommenterar Sofia Hagelin, presschef Tradera, undersökningen.

Men porslinsskålar och bruksglas är också vanskliga gåvor som kan landa snett hos mottagaren.

Behåller julklappar vi inte vill ha

Enligt Traderas undersökning anser en tredjedel av deltagarna i undersökningen att julhandeln, som den ser ut i dag är ”osund”. 36 procent ansåg, föga förvånande, att julhandeln var stressande.Undersökningen konstaterar också att drygt hälften av oss (53 procent) behåller julklappar som vi egentligen inte vill ha. 84 procent har ”någon eller flera gånger” fått en oönskad julklapp.

Här är de mest oönskade julklapparna:

1. Klänningar

2. Damjackor och ytterplagg

3. Porslinskålar

4. Damtröjor

5. Konstglas

6. Herrjackor

7. Bruksglas

8. Herrtröjor

9. Herrskjortor

10. Dockor

Läs också:

Här är de bästa (och sämsta) julklapparna enligt vetenskapen

Undersökningen är  genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 20-23 oktober 2017 har sammanlagt 1019 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18 år och äldre i Sverige. Källa: Tradera

Mer nöjesinnehåll hos allas.se: