Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Här är kändisarna som medverkat i Småstjärnorna som barn

01 mar, 2022 
Elin Jonsson
Elin Jonsson
småstjärnorna idag
Här snackar vi nostalgitripp!
Se när bland andra Alicia Vikander och Linnea Henriksson gör succé på 90-talets stora lilla scen i programmet Småstjärnorna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarna som medverkat i Småstjärnorna som barnBrand logo
Kändisarna som medverkat i Småstjärnorna som barn

Mellan åren 1995 - 2001, och 2003 kunde man bänka sig i soffan varje fredag för att avnjuta TV4-programmet Småstjärnorna, vilket leddes av bland andra Agneta Sjödin, 54. Programmet gick ut på att barn mellan fem och tio år skulle klä ut sig till sin favoritartist och mima till en låt. Småstjärnorna var barnvarianten av Sikta mot stjärnorna där vuxna gjorde samma sak fast tog till med sin egna pipa istället för att mima. Nostalgi.

Många av barnen som tävlade i programmet kom att växa upp till några av Sveriges idag största stjärnor.

Alicia Vikander stora dröm om att bli skådis

Oscarsbelönade Alicia Vikander, 33, var en av dom. Som åttaåring ställde hon sig på Småstjärnornas scen och drog av Helen Sjöholms Du måste finnas från Kristina från Duvemåla. Och vi kan bara säga: Varning för gullchock!

Annons

Innan hon klev ut på scenen fick hon som vanligt frågan av Agneta Sjödin: Vad ska det bli av dig när du blir stor? Varpå lilla Alicia Vikander svarade att hon hade en dröm om att bli skådis – och sagt och gjort! Idag är hon en av landets största stjärnor även på internationell mark.

Linnea Henriksson mimar på spanska

En annan som beträdde Småstjärnornas scen som barn är Linnea Henriksson, 35, som idag är en av Sveriges mest folkkära artister. Många minns henne även från sin medverkan i Idol 2010 där hon slog igenom stort. När hon var en av deltagarna i Så mycket bättre ett par år senare, delade TV4 med sig av klipp från arkiven.

– Jag rider, jag spelar piano, går i scouterna och åker konståkning, sa den lilla Linnea Henriksson till programledaren Agneta Sjödin i klippet som ligger på TV4:s Facebook-sida.

Annons

Sedan gick hon ut och mimade till en låt av den spanska artisten Prinzessa iklädd en lila skrud toppat med 90-talstypiska halsband. Urgulligt!

Amy Deasismont rockar loss till Belinda Carlisle

Ännu en som lät sig förvandlas till en liten stjärna när det begav sig där på 90-talet var ingen mindre än Amy Deasismont, 29. Hon valde att rocka loss till Belinda Carlisle där hon mimade till låten Heaven is a place on earth.

Ett par år senare slog hon som 12-åring igenom med låten What's in it for me, och under uppväxten blev hon en etablerad artist och gjorde även succé i Melodifestivalen. Sedan rullade det på för Amy som under nollnolltalet syntes i bland annat SVT-julkalendern Lasse-Majas detektivbyrå 2006. Och idag står hon som både skapare för hyllade serien Thunder in my heart, i vilken hon själv även medverkade i.

Nemo Hedén tappar peruken i Småstjärnorna

Vi stoppar in en kille i mixen också! Ännu en stor svensk profil som gjorde succé på Småstjärnornas scen är den före detta dokusåpaprofilen Nemo Hedén, 35, som idag driver den stora podcasten Nemo möter en vän. Än idag minns programledaren Agneta Sjödin Nemos uppträdande. Tillsammans med tre vänner valde de att rocka loss till The Beatles Twist and shout där Nemo utklädd till Paus McCarney dansade så pass vilt att hans peruk flög av under uppträdandet, något som lockade både publik, jury och tittarna till skratt.

– Jag hade glömt det insåg jag. Men nu när du sa det kom jag på det och jag såg dig framför mig också som den här lilla vilda killen plötsligt med så mycket energi, sa Agneta Sjödin i Nemos podcast när hon var där som gäst för ett par år sedan.

Foto: TT/Youtube/Instagram/Facebook

Annons