Här är kändisarna vi helst tar med på bilsemestern

Zara Larsson, Edward Blom och kung Carl XVI Gustaf. När vi packar bilen och drar iväg på svemester är de några av de kändisar vi helst tar med oss på vägarna i sommar. Det visar en ny undersökning som sifo gjort åt SBM försäkring.

Sedan coronapandemin satte stopp för det gränslösa semesterfirandet så har många sommarsugna svenskar fått tänka om. Hemester, fjällvandring och att bila genom Sverige ersätter Spanien-resan och nu har SBM försäkring låtit Sifo undersöka vilka svenska kändisar som helst får följa med i baksätet. Totalt intervjuades 1 023 slumpmässigt valda personer i åldern 16-79 år.

Här är kändisarna vi helst åker på bilsemester med i sommar

Sjunde plats

Alexander Isak har en neongul träningströja på sig och sträcker på armarna.

Foto: TT

Fotbollsspelaren Alexander Isak, deckardrottningen Camilla Läckberg, Ernst Kirchsteiger (som säkert hade visat sig användbar på sommarens loppisar), Fredrik Skavlan och Bianca Ingrosso är alla populära resekompanjoner med olika spetskompetens för att liva upp resan.

Sjätte plats

Sofia Sjöström drar upp luvan på sin täckjacka och tittar in i kameran.

Foto: TT

Simmedaljören och rekordhållaren Sarah Sjöström, statsminister Stefan Löfven och artisten Zara Larsson får alla tre procent av rösterna var och har alltså semestern säkrad.

Femte plats

Mäns Zelmerlöw håller en mikrofon i handen och ler med stängda ögon i när han uppträder på Allsång på Skansen.

Foto: TT

Kung Carl Gustaf, Måns Zelmerlöw och livsnjutaren Edward Blom är medbjudna på fyra procent av deltagarnas bilsemestrar.

Fjärde plats

Pernilla Wallgren tittar leende in i kameran framför en röd byggnad. Solen skiner och bakom henne skymtar lila blommor.

Foto: TT

Pernilla Wahlgren som ofta lockar till skratt i Wahlgrens värld är det fjärde mest eftertraktade sällskapet på resan, och har dessutom erfarenhet både av att köra cab i Spanien och husbil på snirkliga bergsvägar i Italien.

Tredje plats

Den folkkäre juryveteranen Anders Bagge är också garanterad en plats i bilen och kompletterar kanske roadtrip-låtarna med lite klassisk körsång i baksätet.

Andra plats

Kronprinsessan Victoria är en väldigt populär reskamrat, särskilt bland kvinnor – där hon fick hela 13 procent av rösterna.

Första plats

Fredrik Lindström kikar in i kameran med ett vetande leende. Han har blå kostym och står mitt i ett grönt sommarlandskap

Foto: TT

Semestersverige bjuder på oerhört vacker natur, och varje resmål förhöjs av dess lokalhistoria och sevärdheter. När det kommer till att bestämma vart vi är på väg, vad vi ska hitta på där och vem vi åker dit med, är det Fredrik Lindström som får flest röster.

Komikern och På Spåret-domaren kan både erbjuda skämt, frågesport och lokalkännedom när man drar fram på vägarna, och kanske kan hans kunskaper om svenska dialekter komma väl till pass.

Prisvärda hotell till hemestern – hela landet län för län