Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Här förs Ingvar Oldsberg till sista vilan – barnens gripande ord

16 mar, 2022 
Saga Pettersson
här förs Ingvar Oldsberg till sista vilan
Idag förs Ingvar Oldsberg till sista vilan. Begravningen arrangerades av hans tre barn Staffan, Viktoria och Karolina. Innan begravningen delade de alla med sig av gripande ord om den stora sorgen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
TV: Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 årBrand logo
TV: Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 år

I februari möttes vi av beskedet om att Ingvar Oldsberg lämnat oss efter en tids sjukdom, 76 år gammal. Under onsdagen hölls hans begravning i Råda kyrka i Mölnlycke, och på plats fanns först enbart hans familj och de allra närmsta. Senare fick andra gäster ta ett sista farväl av den folkkära programledaren och journalisten.

Barnen arrangerade begravningen

Det var Ingvars tre barn, Staffan, Karolina och Viktoria, som tillsammans arrangerade begravningen. De ville lyfta fram sin pappas positiva sida, att den återspeglas i begravningsceremonin – han själv upplevde ofta att det blev obekvämt när det blev stelt.

Prästen Jonas Eek under Ingvar Oldsbergs begravning.
Prästen Jonas Eek under Ingvar Oldsbergs begravning.

– När man växte upp och han nästan aldrig var hemma var det inte så roligt men vi tog igen det med råge på senare år. Skulle jag väga ihop allt var det väldigt bra. Man lärde sig mycket och hade mycket skoj. Vi åkte på resor och hade många samtal med frågesport och annat, sa sonen Staffan utanför kyrkan, skriver Expressen.

Annons

På plats fanns också flera stora profiler som Ingvar Oldsberg lärt känna under sitt långa yrkesliv. Den forna journalistkollegan Lotta Bromé säger:

– Jag kommer minnas honom som en väldigt god vän, någon som var ett stort stöd när min pappa gick bort men också inom journalistiken. Han var glad men hade också ett allvar som jag tyckte väldigt mycket om. Han ringde mig två veckor innan han gick bort och det känns speciellt. Han sa du behövs och du måste höras. Han var generös och en av de bästa yrkesmännen vi haft.

Lotta Bromé på väg in till Ingvar Oldsbergs begravning i Råda kyrka i Mölnlycke.
Lotta Bromé på väg in till Ingvar Oldsbergs begravning i Råda kyrka i Mölnlycke.

Döttrarnas ord om sorgen

Innan begravningen skrev döttrarna Karolina och Viktoria känslosamma inlägg på Facebook om sin pappas bortgång.

Annons

”Du har nu rest vidare mot ett nytt resmål, himmelen. Grattis till er, ni har fått en festlig och underbar ängel vid er sida. Nu är det er tur att njuta av underhållningen, och jag hoppas ni har laddat upp med skumbananer och alla världens sportkanaler”, skrev Viktoria bland annat i ett långt inlägg, som Expressen citerat.

Karolina, som drygt en månad efter sin pappas bortgång även förlorade sin mamma Laila Oldsberg, som även är Staffans mamma, skrev om den djupa sorgen över att ha förlorat båda föräldrarna.

”Jag noterar den 10 februari och den 12 mars 2022 och skriver med darrande hand ner dessa datum i hjärtats djupaste rum. Pappa, du som stod för äventyren, festerna, resorna och upptågen lämnade lika abrupt och med samma tempo som alltid.

Mamma, älskade mamma, du som för evigt kommer att vara lugnet, den stora tryggheten, vardagens väktare och den ständigt närvarande; du lämnade oss långsamt och tålmodigt som om du ville att vi skulle vänja oss vid det otänkbara”.

Foto: TT

Se också: Så stöttar du någon i sorgBrand logo
Se också: Så stöttar du någon i sorg
Annons