Lästips:Eurovision Song Contest 2024Babben LarssonCarina BergBoktips

Här uppträder Molly Sandén under Oscarsgalan – hela framträdandet

26 apr, 2021 
Saga Pettersson
Saga Pettersson
Här uppträder Molly Sandén under Oscarsgalan – hela framträdandet
En av nattens stora snackisar var Molly Sandéns framträdande med den nominerade låten Husavik under Oscarsgalan 2021. Låten vann ingen Oscar – men Molly Sandéns show var otrolig. Se hela framträdandet här!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Så, då har vi fått ta del av ännu en Oscarsgala. Den 93:de upplagan hölls inatt, svensk tid, i Los Angeles. Den stora filmfesten sa nej till att göra ett stort Zoom- eller Teamsmöte, likt annat under coronapandemin, och stjärnorna befann sig på plats på centralstationen Union station.

Oscarsgalan genom tiderna – visste du det här?Brand logo
Oscarsgalan genom tiderna – visste du det här?

Men det var inte alla som befann sig på plats. Det fanns de som tog emot sina pris från andra platser i världen. Som Florian Zeller som befann sig i Paris när han kammade hem en Oscar för The Father.

Molly Sandéns framträdande under Oscarsgalan

Någon annan som inte befann sig på plats i Los Angeles under galan, men som spelade en viktig roll under den stora filmfesten var Molly Sandén. Hon uppträdde med den Oscarsnominerade låten Husavik, från filmen Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga – hela vägen från Island.

Och nog var det ett pampigt framträdande. Framträdandet höll till utomhus, och på scenen med henne fanns en barnkör klädda i matchande stickade tröjor. Molly själv var klädd i en otrolig klänning designad av Selam Fessahaye, och i slutet av showen blev det fyrverkerier. Ja, alltså bokstavligen. Inte bara av Mollys otroliga stämma.

Annons

Vann ingen Oscar

Men någon Oscar blev det inte. I kategorin bästa originalsång var det istället Fight for you från filmen Judas and the Black Messiah, med H.E.R, Dernst Emile, Tiara Thomas, som vann en Oscar. Nominerade i samma kategori var även låten Hear my voice från The trial of the Chicago 7, låten Io si (Seen) från Med livet framför sig och låten Speak now från One night in Miami.

Molly Sandéns ord efter Oscarsgalan 2021

På sin Instagram story tackar Molly Sandén för allt fint som sagts kring hennes framträdande.

”Dröm. Tack för alla fina ord”, skriver Molly.

Och på Twitter finns det många som gillade Mollys framträdande med Husavik.

”Det bästa med hela Oscarsgalan 2021 var Molly Sandéns framträdande med Husavik”, twittrar en hemifrån soffan.

Annons